2019’UN İLK MECLİSİ YAPILDI

2019’UN İLK MECLİSİ YAPILDI

Bilecik Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü.

Belediye Başkanı Nihat Can başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak, Belediye Meclisinin 2019 yılındaki toplantı günleri ve tatil yapacağı ay belirlendi. Her ayın ilk Salı günü saat: 17:30'da toplantıların yapılması kararlaştırılırken, Ağustos ayında ise tatil yapılması kabul edildi.

1-610.jpg

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Toplantıda daha sonra Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Başkan Can, komisyonların 5 kişiden oluşmasını teklif etti ve oybirliği ile kabul edildi. Meclis aritmetiğine göre, AK Parti’den 4, bağımsızlardan ise 1 üye seçilmek üzere gizli oylama yapıldı.

Oylama sonucuna göre, AK Parti’den Zekeriya Çakır, Yücel Yerci, H. Taşkın Birgül ve Hüseyin Yalçın ile Bağımsız üyelerden Ali Çakır komisyona seçildi.

2-616.jpg

79 GEÇİCİ İŞÇİ POZİSYONU BELİRLENDİ

Denetim Komisyonuna üye seçiminin ardından, belediyede 2019 yılında kullanılacak geçici iş pozisyonları belirlendi. Konu ile ilgili olarak Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik meclise bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Tetik, geçici işçi pozisyonunda çalıştırılmak üzere 79 kişilik bir kadroyu teklif ettiklerini söyledi. Ardından yapılan oylamada 79 kişilik geçici işçi pozisyonu kabul edildi.

ZABITA VE İTFAİYE PERSONELİNİN FAZLA MESAİ ÜCRETİ BELİRLENDİ

Zabıta ve İtfaiye personelinin fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili gündem maddesi toplantının devamında ele alındı. Personellere aylık brüt 337,50 Türk Lirası maktu mesai ücreti verilmesine oybirliği ile karar verildi.

Ayrıca bir sonraki gündem maddesinde belediye bünyesinde çalıştırılacak sözleşmeli personellerin ücretleri belirlendi. Buna göre, 2018 yılı ücretlerinin üzerine yüzde 10,75 eklenerek tespit edilmesi kabul edildi.

3-479.jpg

SERKAN BİRCAN’A YETKİ VERİLDİ

BEBKA tarafından yürütülmekte olan Güdümlü Proje Destekleri kapsamında Bilecik Bilim ve Uzay Teknolojileri Merkezi – Bilgi Evi (BUTEM) başlıklı projede belediyeyi temsil, projeye ilişkin iş ve işlemleri yürütmek üzere Özel Kalem Müdürü Serkan Bircan’a yetki verildi.

2019 yılının ilk belediye meclis toplantısının son bölümünde belediyeye ait taşınmazların satışı konusunda belediye encümenine yetki verildi. İmar konularının görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

4-203.jpg

TEMİZLİK İŞLERİ VE İMAR MÜDÜRLÜKLERİNDE DEĞİŞİM

Belediye Başkanı Nihat Can, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından belediye bünyesinde gerçekleşen birim müdürü değişikliği hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Buna göre, Temizlik İşleri Müdürü Halit Doğan’ın İmar Müdürü, İmar Müdürü Ahmet Kızılkan’ın ise Temizlik İşleri Müdürü olduğu belirtildi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1864 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.