2020 BÜTÇESİ MECLİSTEN GEÇTİ

2020 BÜTÇESİ MECLİSTEN GEÇTİ

Bilecik Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi 135 milyon TL olarak meclisten geçti. 

Bilecik Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantılarının ilk birleşiminde, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen rapor oybirliği ile kabul edildi. Böylelikle, belediye bütçesinde bir önceki yıla göre 43 milyon TL artış oldu. 

Belediye Başkanı Semih Şahin, bütçe üzerine yaptığı konuşmada, yüzde 100 gerçekleşme oranı hedeflediklerini belirterek, "İlave borçlanma yapmayacağız" dedi.

2020-butcesi-meclisten-gect2.jpg

'BİLECİK'İN AYIBIDIR, UTANIYORUM' 

Bütçenin önemli kısmının alt yapıda kullanılacağına dikkat çeken Başkan Semih, "Şehrimizin anormal bir alt yapıya ihtiyacı var, caddelerimizin ve sokaklarımızın kırmızı kodları bile yok. Kanalizasyonumuz dışarı akıyor, bu Bilecik'in ayıbıdır, ben utanıyorum. Şehir olmak alt yapıyla başlar, alt yapı yapmakta belediye başkanları için çok iyi değildir aslında ama ben yapacağım" ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ ENDİŞELİ!

AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya ise bütçeyi desteklediklerini ancak 135 milyon TL'lik bütçenin kendilerine çok gerçekçi gelmediğini söyledi. Bütçenin gerçekleştirilmesi için vatandaşa ilave yükler yüklenmesini istemediklerini ifade eden Çetin Kaya, "Vatandaşımıza ekonomik yük yansıtılmadan isterizki bütçe gerçekleşsin. Elbette bu bütçe ilimize hizmet anlamına geliyor ama geçtiğimiz yılların bütçelerinde yaşanan artışlara baktığımızda bu yılki artış çok fazla görünüyor. Bu durum çok gerçekçi gelmiyor" diye konuştu.

2020-butcesi-meclisten-gect4.jpg

MHP'DEN TRAFİK ÇIKIŞI

Bütçe görüşmeleri üzerine söz alan MHP'li Hamdi Salt'da trafik sorunu üzerinden Başkan Semih Şahin'e eleştirilerde bulundu. Hamdi Salt, Başkan Şahin'in göreve geldiğinden beri şehrin acil çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyerek, "Acil çözüm bekleyen hiçbir sorunu çözmediniz. Trafik sıkıntısı her geçen gün artıyor, trafik keşmekeşliği ana yollardan taşarak artık mahalle aralarına taştı" ifadelerini kullandı. 

2020-butcesi-meclisten-gect5.jpg

'MERAK ETMEYİN, ÇÖZECEĞİZ'

Hamdi Salt'ın eleştirilerine cevap veren Semih Şahin ise trafik sorununu çözmek için projelerinin hazır olduğunu dile getirerek, "Merak etmeyin, çözeceğiz" dedi. Başkan Şahin, şehrin ortasından geçen yolun belediyeye devrini beklediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Benim çözümüm ve projem hazır. Ancak ön koşul karayollarından yolun belediyeye geçmesi. Bunun için girişimlerimizi yaptık biliyorsunuz, karayolları genel müdürlüğünden sonuç bekliyoruz. Karayollarından devir gerçekleşir gerçekleşmez projemizi açıklayacağız ve kısa zamanda uygulayacağız. Merak etmeyin, çözeceğiz. Şehre nefes aldıracağız" şeklinde konuştu. 

AK PARTİ VE MHP'DEN ZAMLARA VETO

Toplantının devamında, belediye tarafından tahsil edilen ücret ve tarifelere yeni yılda yapılacak zamlarla ilgili Ücret ve Tarife Komisyonu'ndan gelen rapor görüşüldü. AK Parti ve MHP grubu fiyat artışlarının vatandaşlara büyük yükler getireceklerini, birçok başlık altında kabul edilemez fiyat artışlarının olduğunu belirterek red yönünde oy kullandı. Zamlar, CHP ve İYİ Parti grubunun oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.

2020-butcesi-meclisten-gect3.jpg

KİRALARA DEĞİŞEN ORANLARDA ZAM YAPILDI

Ayrıca, belediyeye ait iş yerlerinin kira bedellerinin tespiti için Kira Tespit Komisyonu'ndan gelen rapor görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, ticari hayatın hareketli olduğu lokasyonlar ile daha sakin olduğu bölgeler ayrıştırılarak, yüzde 10 ila 18 arasında zam yapıldı. Bazı bölgeler içinse oldukça cüzi miktarda kira artışına gidildi. Kira artışları oybirliği ile kabul edildi. 

Yaklaşık 4 saat süren belediye meclis toplantısı diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.
 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2245 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum