23 YIL SONRA HAFIZLARIMIZA KAVUŞTUK

23 YIL SONRA HAFIZLARIMIZA KAVUŞTUK

İlimizde 23 yıldır hafız yetişmediği müftülük tarafından açıklandı. İki ilde Bilecik ve Tunceli'de hafız yetişmediği ifade ediliyordu.

Çok şükür, ilimizde gayret edenlerden Allah razı olsun. Osmanlı Kur’an Kursu açıldı ve geçtiğimiz Cuma günü Kur’an Kursunun verdiği meyveleri gördük.

Müftülüğün gayretlerine, şimdiki  valimiz Bilal Şentürk, ondan evvel iki valimiz Tahir Büyükakın ve Süleyman Elban’ın destekleriyle Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an kursu açıldı. Halkımız hasretle bekledikleri Kur’an kursuna gereken ilgiyi gösterdi. Geçtiğimiz Cuma günü, Bilecik’te ilk dört minareli ve en büyük camii olma özelliğine sahip Kayı Boyu Camisinde dualarla hafızlığını tamamlayan talebelerin cemiyeti yapıldı.

İl merkezinden 20, Bozüyük ilçesinden 16 olmak üzere toplam 36 hafızımız hafızlık icazetnamelerini aldı.

Hafızlık merasimine halkımız büyük ilgi gösterdi, cami erkek ve bayan cemaat tarafından dolduruldu.

1948 – 1956 yılına kadar Küreli Mehmet Efendi tarafından çoğu Kurtköy’de olmak üzere tam hafız olarak 90 hafız yetiştirildiği biliniyor. Yine Söğüt’te Halis hoca’da bir çok hafız yetiştirdi. 

Hafızlığın farzı kifaye olduğu hocalarımız tarafından ifade ediliyor. Bir mahalde hafız yoksa oradaki bütün müslümanlar mesuldür. Hafız eriştiğinde bütün müslümanlar mesuliyetten kurtuluyor.

Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an kursundan erişen hafızlarımız yüce mertebeye eriştikleri gibi bizleri de ahrette hesap verme mecburiyetinden kurtardılar.

Kursun açılmasına vesile olanlara, kursa yardımlarıyla idamesini sağlayan halkımızdan Allah razı olsun. Hafız olan evlatlarımızın yollarının açık olmasını mevlamızdan dileriz.

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum