23 YILLIK HASRET SON BULUYOR

23 YILLIK HASRET SON BULUYOR

Yaklaşık 23 yıl aradan sonra yetişen 36 öğrenciye hafızlık icazeti verilecek.

Bilecik’te, yaklaşık 23 yıl aradan sonra yeniden hafız yetişti. Bir dönem hafız yetişmediği gerekçesiyle eleştirilen ilimizde ‘1. Hafızlık İcazet’ merasiminin Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen'in katılımıyla 4 Ekim’de gerçekleştirileceği bildirildi. 

İl Müftüsü Necati Akkuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kayıboyu Camisinde merkez ve Bozüyük ilçesinden toplam 36 öğrenciye hafızlık icazeti verileceğini belirterek, Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursunda yaklaşık 60 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini söyledi.  

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortak bir projesi olarak eğitim faaliyetine başlayan Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu öğrencilerinin, aynı zamanda Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulunda eğitimlerine devam ettiğini anlatan İl Müftüsü Akkuş, ''Önümüzdeki yıl kursumuzda 70 öğrenci eğitim alacak. Ramazan ayında bazı camilerimizde ezberden mukabele okuyan öğrencilerimiz oldu. İnşallah önümüzdeki yıl tüm camilerimizde bu hafızlarımız tarafından mukabeleler okunacak.'' ifadelerini kullandı. 

Ayrıca İl Müftüsü Akkuş, Kız Yatılı Hafızlık Kuran kursunun faaliyete geçmesi için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. 

İlimizde en son 1997 yılında hafız yetiştirilmiş ve 28 Şubat sürecinde hafızlık kursu kapatılmıştı.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3000 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum