25 YILLIK SORUN ÇÖZÜLECEK

25 YILLIK SORUN ÇÖZÜLECEK

Çaltı’da, üzerinde hal binası ve başkaca taşınmazların bulunduğu ancak mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait parsellerin İl Özel İdaresi’ne devri gerçekleştirilecek. Böylelikle yaklaşık 25 yıllık bir sorun ortadan kalkacak. 

İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantılarının 3’üncü birleşimi gerçekleştirildi. Osman Yılmaz başkanlığında gerçekleşen birleşimde iki gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Söğüt’ün Çaltı Köyü’nde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait parsellerin Özel İdare’nin Söğüt’ün Kayhan Mahallesi’ndeki parseliyle trampa yapılması ve aradaki farkın ödenmesine oybirliği ile karar verildi. 

İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, belediye başkanlığı görevinde de bulunduğu Çaltı’da yaklaşık 25 yıldır çözüm bekleyen bir sorununun çözüme kavuşacağını ifade etti. 

25-yillik-sorun-cozulecek2.jpg

3 AY KİRA ERTELEMESİ YAPILACAK

Ayrıca, İl Özel İdare’nin Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki işyerinde kiracı olarak bulunan esnafın COVİD-19 salgını dolayısıyla 3 aylık kira erteleme talebi görüşüldü. Kira erteleme talebi mecliste oybirliği ile kabul edildi. 

3’ÜNCÜ OSB’DE SON DURUM

Öte yandan, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Zeki Kayadelen, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, kuruluş çalışmaları başlayan 3’üncü OSB’nin son durumuyla ilgili özel idare bürokratlarından bilgi istedi. Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant kendisinin yönetim kurulunda yer almadığını belirterek, “1,5 milyon TL ödenek aktarıldı. Bu parayla hazineye ait arazilerden alım yapıldı. Vatandaşlardan alınacak kamulaştırmalar başlamadı. İmar ve harita çalışmaları ihaleye girecek, benim düşüncem hazineden alınan arazileri satıp sermaye yapmak lazım. 2’nci OSB’de bu şekilde yapılmıştı. 60-70 milyon TL’lik bir kaynak gerekli” ifadelerini kullandı. 

Zeki Kayadelen ise 3’üncü OSB’nin ilimizin lokomotifi olacağını belirterek, “Hastanemiz bitiyor, Yenişehir yolu ilerliyor. 3’üncü OSB ilimizin lokomotifi olacak inşallah. Bizlerde il genel meclisi olarak üzerimize düşeni yapalım” diye konuştu. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4869 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.