26 milyon TL Bilecik’e gelir mi?

Basın Masası, Bilecik gündeminde öne çıkan konu başlıklarını masaya yatırdı.

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu programa, Ramazan Kurtulmuş, İsmail Cinoğlu, Sedat Bayam ve Halil Altınay konuk olarak katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un desteği ile gerçekleştirilecek 26 milyon TL’lik kanalizasyon yatırımına ilişkin değerlendirmelerde bulunulan konuklar, askeriyenin taşınması veya kaldırılması hususunu enine boyuna tartıştı. 

İsmail Cinoğlu, 26 milyon TL’lik bakanlık desteğinin Bilecik’e gelmeyeceğini söylemesi tartışmaları çok farklı bir zemine çekerken, kanalizasyon yatırımına ilişkin AK Parti grubunun belediye meclisinde verdiği ‘Red’ oyu ele alındı. 

’26 milyon liranın geleceğini tahmin etmiyorum’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İsmail Cinoğlu, Şeyh Edebali Türbesi’ne karşı akan kanalizasyonun çözüme kavuşturulmasını ümit ettiğini ancak 26 milyon liranın geleceğini tahmin etmediğini dile getirdi. ‘İnşallah biz utanırız’ diyen Cinoğlu, AK Parti grubunun red oyu vermesine ilişkin ise, “Red verenlerin mutlaka bir açıklaması vardır. Niçin red kullandıklarını açıklamaları gerekir” dedi. 

 ‘Bu onların utancıdır’

Halil Altınay ise yıllardır çözülmeyen kanalizasyon sorunuyla ilgili geçmiş dönem idarecilerini sorumlu tutarken, “Bu onların utancıdır. Çok şükür çözülüyor. Çözülmesi için yapılan oylamada red verilmesini kabul etmiyor ve anlamıyorum” şeklinde konuştu.

‘Akıl ve mantık almıyor’

AK Parti grubunun oylamada takındığı tavrı eleştiren Sedat Bayam, “Akıl ve mantık almıyor” diyerek, zahmetli bir projenin köklü bir çözüm getireceğine dikkat çekti. Bayam, “Projeden kabaca haberim var ve Semih başkana 6 ay gibi bir bitirme şartı vermişler. Bilecik’in tamamını kapsayıp selim beyin yaptığı arıtmaya akacak projeyi kapsayacak. Belki çok zahmetli olacak ama Bilecik’in son 25-30 yılda görmediği bir proje olacak” ifadesini kullandı. 

’26 milyon TL gelir’

Ramazan Kurtulmuş ise 26 milyon TL’lik ödeneğin geleceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Biz belediyeyi aldığımızda Edebali’de ne olduğunu ve neler olduğunu herkes biliyor. Oraya yapılan yatırımları unutmamak lazım. Yani yiğidi öldür hakkını ver. Kanalizasyonun akmasıyla ilgili proje yapıldı ama başarılamadı. Demek ki burada bir hata oldu demek ki büyük bir proje yapılması çok harika bir şey. 2004’te biz belediyeyi aldığımızda yer altı çalışmaları bir başladı kanalizasyon, elektrik, telefon hepsi yerin altına alındı. O yıllarda yapılan bazı işlemler yetersiz kaldı demek ki ilaveler yapılıyor. 

AK Parti grubunun neden red oyu verdiklerini bilmiyorum ama bakan ödenek veriyor. Orada bir gerekçe vardır diye düşünüyorum” dedi. 

Son olarak moderatör Mücahid Erdal ise kentin kanalizasyon sorunu için iktidar ve muhalefetin birlikte hareket etmesinin güzel bir davranış olduğunu dile getirerek, Bilecik’in menfaatine olan her türlü proje ve çalışmada aynı şekilde ortak hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
 

İlgili Haberler

Bu haber toplam 30968 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum