29 Ekim kutlandı

29 Ekim kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinlikleri covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinlikleri covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Vali Bilal Şentürk, Bilecik Valiliği bahçesinde gerçekleşen kutlama programında tebrikleri kabul etti. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Bilal Şentürk, Bilecik halkının bayramını kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hür ve bağımsız bir bütün olarak ilelebet yaşayacağını ifade eden Vali Bilal Şentürk, gençlere seslenerek emanete sahip çıkmalarını istedi. Vali Şentürk, konuşmasının devamında, şunları kaydetti:

29-ekim-kutlandi2.jpg

“Dünyanın güzide toprakları olan aziz vatanımız üzerinde bu büyük milletin Cumhuriyet idaresi ile beraber hür ve bağımsız bir bütün olarak dünya varoldukça yaşayacağına olan inancımı belirti bayramınızı kutlarım.

Tarih boyunca devletler, medeniyetler kurmuş, hak ve adaleti insanlığa öğretmiş büyük bir milletin son kalesi olan Osmanlı Devleti içeriden ve dışarıdan hamlelerle büyük saldırılara maruz kalmış, aziz milletimiz vatansız ve esaret altında bırakılmak istenmiştir. Bu milletin yok edilebileceğini fakat asla tutsak yaşamayacağını bilmeyenler bu büyük milletin küllerinden tekrar bir devlet çıkacağını hesap edememişlerdir. Nitekim dünyaya devletin ne olduğunu öğreten aziz milletimiz kendi evlatları ile topyekün bir mücadeleye girmiş yine kendi içerisinden yetiştirdiği evlatlarını kendi iradesi ile seçmesini sağlayarak Cumhuriyet sistemine geçiş yapmıştır. Kurulan yeni devletimiz Türkiye Cumhuriyeti, biz vatandaşlarına öyle bir imkan sağlamıştır ki Anadolu’nun en ucra köşesinde büyümüş bir çocuk azimle çalışıp hür iradesini ortaya koyup halkın önüne çıkıp memleketimizin türlü vilayetlerinde muhtar, belediye başkanı, milletvekili, bakan ve cumhurbaşkanı olabilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten son Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kadar gelen tüm devlet liderlerimiz milletimizin hür iradesi ile seçilmiş, milletimiz verdiği kararların yansımasını anlık olarak görebilmiştir. İşte bu fikri hür vicdanı hür nesillerimizim yetişmesini hedefleyen yönetim sistemimiz hem bizim için korunması gereken bir emanet hem bağımsızlık ateşimizin kaynağı hem de coşkuyla bayram olarak kutladığımız Cumhuriyet’tir.

29-ekim-kutlandi3.jpg

Sevgili gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Cumhuriyeti biz kurduk bunu yaşatacak sizlersiniz’ diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek durumundasınız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz. Ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarını bilen istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunu başarabilmek için devamlı kendisini geliştiren gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Size güveniyoruz, inanıyoruz ve umut ediyoruz ki ülkemizi bulunduğumuz yerden çok daha ileriye götürecek gençlik yetişmektedir.

Maalesef dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını ilimizde de vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmekte. Aldığımız tüm tedbirlere rağmen bulaşıcılığı çok kolay ve hızlı olan virüs belası halen başımızdan defedilebilmiş değildir. Be sebeple milli bayramlarımızı hakettiği ölçüde büyük bir coşkuyla kutlamanın, gençlerimizin ve yavrularımızın neşesini gözlerinde görmenin arzusu ile sağlık tedbirleri kapsamında icra etmek durumundayız. İnşallah gelecek dönemlerde yenide milletimizle bir arada coşkuyla ellerimizde şanlı Türk bayrakları ile kalabalıklar halinde meydanları dolduracak ve şanlı ecdadımızın bizlere bayram olarak bıraktığı bu güzel günleri neşe içerisinde kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

29-ekim-kutlandi4.jpg

Daha sonra resmi araç konvoyu protokolü selamlayarak şehir turu gerçekleştirdi.

Kutlama törenine, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Semih Şahin ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2945 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.