36 HAFIZ İCAZET ALDI

36 HAFIZ İCAZET ALDI

Yaklaşık 23 yıl aradan sonra yetişen 36 öğrenciye hafızlık icazeti verildi.

Bilecik’te, yaklaşık 23 yıl aradan sonra yeniden hafız yetişti. Bir dönem hafız yetişmediği gerekçesiyle eleştirilen ilimizde ‘1. Hafızlık İcazet Merasimi’ Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen'in katılımıyla gerçekleştirildi. 

1-658.jpg

Cuma namazı öncesi Kayı Boyu Camii’nde gerçekleşen merasime, Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Müftü Necati Akkuş, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, daire müdürleri ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

2-663.jpg

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasim hafızların tekbirler eşliğinde yerlerini alması ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Müftü Necati Akkuş, neredeyse çeyrek asır sonra yeniden hafız yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hafızların yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Müftü Akkuş, kısa bir süre sonra emekliye ayrılacağını ifade ederek Bilecikliler ile vedalaştı.

3-522.jpg

Müftü Akkuş’un konuşmasının ardından hafızlar tarafından kısa kısa sureler okundu. Protokol üyelerince hafızlara baŞarı belgeleri takdim edilerek çeşitli hediyeler verildi. 

Merasimin son bölümünde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen tarafından dua yaptırıldı. 

4-227.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3257 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum