43 YILDIR ELEKTRİK VE SU BEKLİYOR!

43 YILDIR ELEKTRİK VE SU BEKLİYOR!

1975 yılında devlet kontrollü zirai krediyle çiftlik kuran Deresakarılı vatandaş, çiftliğine 43 yıldır elektrik ve su alamadı. 

Çiftlik sahibi Tavukçu Emin lakaplı Hasan Hüseyin Kayabay, devletten kredi ve koyun desteğine kadar birçok destek aldığını ancak iş elektrik ve suya gelince 43 yıldır beklediğini anlattı. Elektrik ve su talebine  engel gösterilen gerekçelerin başkalarına uygulanmadığını iddia eden Kayabay,"Benim suçum CHP'li olmak mı? Ben de devletime vergi ödüyorum" dedi. 

1975 yılında kurduğu çiftliğin devlet tarafından yapılan incelemelerden sonra fotoğraflanarak TBMM koridorlarında örnek çiftlik olarak sergilendiğini belirten dertli vatandaş, başından geçenleri gazetemize anlattı. 43 yıldır elektrik ve su bekleyen çiftlik sahibi Hasan Hüseyin Kayabay şu iddiaları ortaya attı:

"Elektrik kurumu devlette iken elektrik almak için müracaat ettim. Özelleştikten sonra yine müracaat ettim. 900 metre mesafede voltaj düşüklüğü olacağı gerekçesiyle elektrik vermediler. Selbükü Köyü'nde 1750 metreye elektrik verildi. 1750 metrede voltaj düşmüyor da 900 metrede mi düşüyor? Ben çiftliğimde hala gaz lambası ile duruyorum. 

Su alabilmek içinde defalarca Valilik makamına dilekçe verdim. Bilecik İl Özel İdaresi 'Hava yapar' gerekçesi ile su vermedi ama aynı yerden Demirhanlar Köyü'ne ve baraj şantiyesine su verildi. Burada bir ayrımcılık yok mu? Devlet bana koyun verdi o koyunları bile taşıma su ile besledim. Benim suçum CHP'li olmak mı? Ben de devletime vergi ödüyorum" şeklinde konuştu. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4461 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum