5-4 ÇIKAN SONUÇ NASIL 7-2’YE DÖNDÜ?

5-4 ÇIKAN SONUÇ NASIL 7-2’YE DÖNDÜ?

5-4 ÇIKAN SONUÇ NASIL 7-2’YE DÖNDÜ?

 

Basın Masası programının konuğu Mehmet Erdem, Toprak Koruma Kurulu'nda görüşülen bir konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak bazı iddiaları gündeme getirmişti. Erdem'in açıklamasına geniş yer vermiştik. Valilik bu habere açıklama gönderdi ve aynen yayınladık. 

 

Açıklamada esas konuya temas edilmediğinden 'Açıklama var, itiraz yok' manşeti atmıştık. 'Düzeltme' başlığı ile ikinci bir açıklama geldi ve dün yayınladık. 

 

Açıklamanın ikinci paragrafında Vali Ahmet Hamdi Nayir'in Toprak Koruma Kurulu toplantılarına başkan olarak katıldığı belirtiliyor. 

 

Diğer paragraflarda bahsedilen şunu gözardı etmişsiniz, yok saymışsınız gibi itirazları dikkate almadığımız ileri sürülüyor, diyelim ki haklısınız. Sayın Mehmet Erdem," İlimizde bir Toprak Koruma Kurulu var. Tarım alanları sanayi alanına dönüştürülürken o kuruldan geçiyor. Bu kurulun toplantılarına vali yardımcısı başkanlık ederken son toplantısına Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlık etmiş. Bana gelen bilgilere göre, o toplantıda alınan kararlar nitelikli çoğunlukla alınmalıymış. Yani kurulda 9 kişi varsa beşe dört olmuyormuş. Son toplantıda sanayi alanı ile ilgili bir tahsis yapılıyormuş ve oylamada beşe dört verilsin çıkmış. Toplantı bitiminde memurlardan biri vali beye "Toprak Koruma Kurulu kanunu gereği burada beşe dört karar alamayız. Nitelikli çoğunluk olması gerekir" demiş.

 

Daha sonra toplantıda alınan karara göre tahsis yapılmaması gerekirken, toplantı sonunda hazırlanan raporda altıya iki verilsin şeklinde sonuç çıkmış. İkinci bir toplantı yapılmadan raporlar yazılıyor ve altıya iki olarak tahsisin çıktığı kayıtlara geçiyor. "

 

1 - Toplantıda yapılan oylama sonucu 5-4 çıktı mı?

 

2 - Her ne kadar çoğunluk toprak verilsin dese de kanunun nitelikli çoğunluk aradığını söyleyen oldu mu?

 

3 - Erdem 6-3 rapora yazıldığını söylemiş, tamam 7-2 yazılmış, peki ikinci bir toplantı yapıldı mı?

 

4 - Kurul üyesi sayın Ferruh Erdovan kararın oylamada 5-4 çıktığını, ikinci oylama yapılmadığını, hazırlanan rapora 7-2 yazıldığını söylüyor. 

 

Gönderilen açıklamalarda 5-4'ün nasıl 7-2'ye dönüştürüldüğü açıklanmıyor. İşte onun için 'Açıklama var, itiraz yok' diyoruz. Son gönderilen açıklamayada, bundan sonra gönderilen açıklamalardada 5-4'ün 7-2'ye nasıl döndürüldüğü izah edilmedikçe 'Açıklama var, izah yok' demeye devam edeceğiz.

 

SAKARYA

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.