556 dönüm mera alanının verimi artırılacak

556 dönüm mera alanının verimi artırılacak

''Dombayçayır köyü mera ıslah ve amenajmanı'' projesini yerinde incelendi.

Vali Bilal Şentürk, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hayvancılığın geliştirilmesi, kaliteli kaba yem üretiminin artırılması, yöredeki bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla ''Dombayçayır köyü mera ıslah ve amenajmanı'' projesini yerinde inceledi.  

Vali Şentürk, Kütahya Valisi Ali Çelik, Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman ve Kütahya Domaniç Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu ile birlikte Dombayçayır köyünde, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş'dan proje hakkında bilgi aldı.  

556-donum-mera-alaninin-verimi-artirilacak2.jpg

2019 yılında başlanan projenin 2021 yılında sona ereceğini belirten Vali Şentürk, ''Proje kapsamında 556 dekarlık mera alanı meranın verimini arttırmak maksadıyla gübrelenmekte. Çiftçilerimize kaba yem ihtiyacının karşılanması ve ıslah sürecinde meradaki otlatma baskısını azaltmak maksadıyla yem bitkisi tohumu dağıttık. Ayrıca merada otlayan hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için suluk yapıldı. Projenin gerçekleştirilmesi aşamasında 2020 yılı başında da kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla çiftçilerimize toplam 220 kilogram yonca tohumu dağıtıldı. Tohumluk dağıtımı ve meranın gübrelenmesi 2021 yılına kadar devam edecek.'' dedi. 

Vali Şentürk, Dombayçayır köyünün yanı sıra Bozüyük, Söğüt ve Osmaneli ilçesine bağlı köylerde de mera ıslah ve amenajmanı projelerinin devam ettiğini bildirdi.  

Vali Şentürk ve Kütahya Valisi Çelik daha sonra Kaymakamlar Yaman ve Poçanoğlu, Dombayçayır köyünde Dombayçayır köyü muhtarı Rafet Cin ve Erikli köyü Muhtarı Cengiz Yıldırım ve köylülerle bir araya gelerek sohbet etti ve sorunların dinledi.  

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Erikli köyünün içme suyu sorununun çözülmesi için köy muhtarlarının ve köylülerin görüşlerini dinleyen Vali Şentürk, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' sözünü Erikli köyünün su ihtiyacının karşılanması için köy sakinlerinin kabul etmesi halinde Dombayçayır köyünde sondaj çalışması yapılacağını söyledi.  

556-donum-mera-alaninin-verimi-artirilacak3.jpg

Vali Şentürk, ''Birini mutlu ederken diğerini üzerek değil, ortak akılla ve ortak yararını sağlayacak çalışmaların içerisinde olacağız. Yokluklar paylaşılarak azalır, varlıklarda paylaşarak artar anlayışla sorunu çözüme kavuşturmak istiyoruz. Kamu yararını da değerlendirerek, çözüm bulmak istiyoruz.'' dedi. 

Kütahya Valisi Çelik de ''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla sorunlara çözüm aradıklarını, bu çözümün bir ortağının da Dombayçayır köyü sakinleri olabileceğini belirterek, ''Sağlıklı bir yaşam tüm insanlarımızın hakkı. Komşu köyünüz olan Erikli köyümüzün su sıkıntısını giderebilmek amacıyla su araştırması yapacağız. Araştırma yapmak istediğimiz alanlardan biri de Dombayçayır köyü. Herkesin inandığı, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını koruyacak bir çalışma arzusundayız.'' ifadesinde bulundu.

556-donum-mera-alaninin-verimi-artirilacak4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6657 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.