'AÇIK VE NET ŞEKİLDE DUYDUM!'

'AÇIK VE NET ŞEKİLDE DUYDUM!'

Bilecik Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalar sonrası sular durulmuyor. Belediye Başkanı Semih Şahin, İYİ Partili Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ve AK Partili Çetin Kaya üçgeninde yaşanan tartışmalar tüm Bilecik kamuoyunun ana gündem maddesi oldu.

Yaşanan gelişmelerle ilgili peş peşe açıklamalar yapılırken, tartışma esnasında Ahmet Gürses’in yanında bulunan AK Partili Muhammed Karadayı’dan yeni bir açıklama geldi. Muhammed Karadayı, Ahmet Gürses’in Çetin Kaya’ya yönelik ‘Elin Sinoplusu Bilecik’te bize ahkam kesiyor’ sözlerini duyduğunu yineleyerek, “Açık ve net bir şekilde duydum” dedi.

Muhammed Karadayı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bilecik Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan talihsiz olaylar silsileleri hem yerel  hem de ulusal gündemi meşgul eden ve kamuoyundan büyük tepki çeken konular ile alakalı ellerinde her türlü bilgi, belge ve görüntüler olmasına rağmen 4 gündür sessiz kalıp sonrasında talihsiz bir şekilde özür dilemek yerine olayları yalanlama ve inkar etme gayreti içerisine girilmiştir. Günlerdir Belediye Başkanının oturumu kapattıktan sonraki bölümün görüntü ve ses kayıtlarının olmadığı ve akabinde önce ses kayıtları var denilip sonrasında kısmi olarak sadece bir kameranın görüntülerinin servis edildiği ve bu görüntülerde dahi Sn. Ahmet Gürses'in yanında bulunduğum "Elin Sinoplusu Bilecik'te bize ahkam kesiyor" cümlesini açık ve net bir şekilde duydum.

Kendisinin de yerel basını arayarak "Ben söylemedim belediye personeli söyledi. Şimdi ismini verirsem işinden olur” demecinden sonra ben öyle dedim ama oda yokmuş diyerek kendi söylemiyle çelişmektedir.  Bu süreçte Bilecik CHP Milletvekili Sn. Yaşar Tüzün'ün Bilecik Belediye Başkanı Sn. Semih Şahin'in ve Belediye Meclis Üyelerinin söylenen talihsiz sözler ile alakalı gerek sosyal medyadaki gerekse yerel basına verdikleri demeçler sözlerin gerçekliğini tasdikler niteliktedir.

Ben Muhammed Karadayı olarak duyduklarımdan ve gördüklerimden eminim. Milletimizin dini hassasiyetlerini kullanarak olayı örtbas etmenin çabası içine girilmesi ayrı bir talihsizliktir.

Şunları açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki yaşanan olayı dakika saniye ve salisesine, sözü söylediği andaki el hareketine kadar diğer açıdan çeken kamera görüntülerinin tarafımıza verilmesi halinde kamuoyunun ve siz basın mensuplarımızın önünde gösteririm.

Yaşanan süreçte kamuoyunun dikkatle irdelemesi gereken konular şunlardır;

1. Ellerinde bütün görüntü ve ses kayıtları olmasına rağmen açıklama yapmak için neden 4 gün beklenildi?

2. Bilecik CHP Milletvekili Sn. Yaşar Tüzün'ün,  Belediye Başkanı Sn. Semih Şahin'in ve Belediye Meclis Üyelerinin açıklamaları olayı teyit etmiyor mu?

3. Grup sözcümüz Sn. Çetin Kaya'nın kesinlikle üzerine yürümemesini söylemesine rağmen koşar adım üzerine geldiği ve Meclis Üyelerinin kendisini durdurduğu açıkça görüntülerde görünmüyor mu?

4.Aynı görüntülerde Sn. Ahmet Gürses'in çok yakınında olduğum açıkça belli değil mi?

5.Yerel basını arayıp ben demedim belediye personeli söyledi deyip daha sonrasında bunlarda görüntülerde yokmuş diyerek kendi söylemleriyle ters düşmüyor mu?

6. İlk açıklamada ellerinde hiç bir görüntünün olmadığı ses kaydının olduğu ve sonrasında kısmi olarak meclis görüntülerini basına vermeleri birbirleriyle çelişen açıklamalar değil mi?

Bu çelişkilerin ardından değerlendirmeyi Bilecik’te yaşayan vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz.”

Yayın: Bilecik Haber

Bu haber toplam 5427 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum