ACİL HİZMETİ HIZLANACAK!

ACİL HİZMETİ HIZLANACAK!

İMZALAR ATILDI

Bilecik Belediyesi’nce Bahçelievler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘Sağlık Evi’nin 112 Acil Servis İstasyonu olarak kullanılmasını öngören protokol, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Atıf Deniz tarafından imzalandı.
Protokol kapsamında, 112 Acil Servis İstasyonu’nda, hekim, sağlık personeli ve ambulans hazır bulunacak. Özellikle Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne uzakta kalan Bahçelievler ve Hürriyet Mahallesi’ndeki acil vakalara daha hızlı erişim sağlanacak. 
Ayrıca önümüzdeki dönemlerde bu tür 112 Acil Servis İstasyonlarının sayısını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. 
Protokol imza töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimiz adına çok önemli bir hizmetin daha hayata geçtiğine vurgu yaparak,” Her şey insanımız için” ifadelerini kullandı. 
Protokolün içeriğine dair bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Başkan Yağcı, çalışmayı başlatacakları için sağlık müdürlüğüne teşekkür etti. Bilecik Belediyesi’nin tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde faydalı hizmetler sunmaya çalıştığını aktaran Yağcı, hayata geçecek hizmete ilişkin şu cümlelere yer verdi:
BAHÇELİVLER VE HÜRRİYET’E DAHA HIZLI HİZMET VERİLECEK
“Bugün yine birliktelikten güzelliklerin doğacağı protokolü hep birlikte imzalayacağız. Malumunuz olduğu üzere Bahçelievler Mahallemizde bir sağlık evini Belediye Başkanlığı olarak yaptık ve Sağlık Müdürlüğümüze tevdi etmiştik. Orasının işlevsel açıdan kullanımına dair bir protokolümüz olacak. Sağlık il müdürlüğümüz bu teslim ettiğimiz yeri 112 Acil Servis istasyonu olarak kullanacak. Çünkü acil ambulans çağrılarında ve acil çağrılarda hastanemizin yerine göre düşünüldüğünde Bahçelievler ve Hürriyet Mahallesine ulaşımın geç olduğunu hissediyoruz. O bölgelerde oluşabilecek olumsuz sağlık gelişmelerinde daha yakından ve hızlı müdahale edebilme noktasında bunun katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sağlık ekipleri hazır vaziyette teyakkuz halinde nöbet tutacaklar. Bizde belediye başkanlığı olarak yapmış olduğumuz tesisin bu amaçla kullanılmasını kabul ettik. Memnuniyet duyduk. Her şey insanımız için, her şey hemşerilerimiz için. 
Çalışmayı başlatacakları için sağlık il müdürümüze, çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. El ele gönül gönüle verdikten sonra aşamayacağımız hiçbir sorun yok” dedi.
‘İNSANI YAŞAT Kİ BİLECİK YAŞASIN’
Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın konuşmasının ardından düşüncelerini dile getiren ilimizin çiçeği burnunda İl Sağlık Müdürü Atıf Deniz ise Bilecik Belediyesi’nin sağlık hizmetlerine sağladığı desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilecik’teki sağlık hizmetlerinin kalitesini ve hızını artırmak adına çalışmalarına devam edeceklerini aktaran Müdür Deniz, 112 Acil Servis İstasyonlarının kendileri açısından oldukça kritik noktalar olduğunu söyledi. Deniz, Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın’ felsefesinden hareketle bu istasyonların en etkin şekilde kullanılacağını ifade ederek,” Bizim için vakaya ulaşmadaki hız çok önemli.  Böyle bir istasyonu bizlere hazırladığı için başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnsanı yaşat ki; Bilecik yaşasın” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından protokolün imza töreni gerçekleştirildi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2425 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.