AFGANLI KÜÇÜK KIZ AMELİYAT OLDU

AFGANLI KÜÇÜK KIZ AMELİYAT OLDU

2 yaşındayken üzerine sıcak süt dökülen ve göğüs kısmının büyük bölümü yanan Afganlı ailenin 9 yaşındaki küçük kızı Parisa Mahmoudi ilk ameliyatını oldu. 

Hatırlanacağı üzere, Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş gazetemize gelmiş ve Afganlı Parisa Mahmoudi'nin tedavisi için 6 bin TL gerektiğini, bunun için Bileciklilerden yardım beklediklerini ifade etmişti. Başkan Altıntaş'ın bu çağrısına Bilecikli hayırsever vatandaşlar duyarsız kalmadı ve Afganlı küçük kıza sahip çıktı. 

1-331.jpg

8 Haziran'da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilk ameliyatını olan Afganlı küçük kız Parisa Mahmoudi'nin yaklaşık 2 ay sonra ikinci ameliyatını olacağını ifade eden Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş; "Bilecikli hayırseverlere teşekkür ederim. Allah razı olsun. Küçük kızımız Afganlı Parisa Mahmoudi 8 Haziran'da 2 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdi. Balon denen o aleti derinin içine yerleştirdiler ve haftada  iki gün arayla hava basılacak. Bu hava basma işlemi 1 veya 2 ay sürecek. Sonrasında ikinci ameliyatını olacak. Balon içinden alınacak ve büyüyen deri sol göğsüne dikilecek." dedi. 

2-322.jpg

Başkan Altıntaş ayrıca Parisa Mahmoudi'nin 8 kardeş olduğunu ve Ramazan Bayramı öncesinde çocukları sevindirmek isteyenlerin 0 535 742 60 74 numaralı telefonu arayarak kendisine ulaşılabileceğini ifade etti. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 5303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum