AHİ DUASI YAPILDI

AHİ DUASI YAPILDI

Ahilik kültürü ile örf, adet ve geleneklerin yaşatılması amacıyla Bilecik'te esnaf, vatandaşlarla beraber hayırlı ve bereketli kazanç için dua etti. 

ahi-duasi-yapildi2.jpg

İl Müftü Yardımcısı İbrahim Özen tarafından Küçük Sanayi Sitesi Mescidinde yaptırılan duaya Vali Bilal Şentürk, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Araştırma ve Uygulama Merkezi eski Müdürü öğretim görevlisi Kazım Ceylan, Küçük Sanayi Sitesi yönetim kurulu üyeleri ile esnaflar ve vatandaşlar katıldı. 

Gösterdikleri dayanışma, birlik ve beraberlikten dolayı esnafa teşekkür eden Vali Şentürk, şunları kaydetti:

ahi-duasi-yapildi3.jpg

''Bu ruhu kaybetmemenizi diliyorum. Ticaret İl Müdürlüğü ve Şeyh Edebali Üniversitesince hazırlanan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ''Ahilik teşkilatından sosyal kooperatifçiliğe'' projesini uygulamaya başladık. Biz gelecek için, geleceğe daha iyi millet olmak için uğraşıyoruz. Öyleyse burası beşiğidir. Anlayış birliği sağlamamız lazım. Bilecik ticarette her alanda olduğu gibi iddialı olmak zorunda. Bunu beraber sağlayacağız. Çok esnafımız var. Bu ile fazla belki ama böyle bir bereket var. Birde bunu ilkeli yaparsak daha da bereketlenir. Ticaretimizin düzenlenmesi çok önemli.'' 

Vali Şentürk, Cuma günleri yapılan ''Ahi dauası''nı geleneksel hale getireceklerini bildirdi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2457 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum