AHİLİK KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK

AHİLİK KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK

Ticaret İl Müdürlüğü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin ortaklaşa hazırladığı ve BEBKA tarafından desteklenen 'Ahilik Teşkilatından Sosyal Kooperatifçiliğe' projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. 

ahilik-klulturu-yasatilacak2.jpg

TSO Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törene, Vali Bilal Şentürk, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Uysal Ağaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, TSO Başkanı Şükrü Keskin, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile kaymakamlar, STK temsilcileri, esnaflar ve diğer ilgililer katıldı. 

Proje çerçevesinde; Ahilik kültürünün yeniden canlandırılmasının ve yaşatılması için çalışmaların yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda esnaf ve sanatkârlara yönelik eğitim faaliyetlerinin düzenleneceği açıklandı. Ayrıca sosyal kooperatifçiliği geliştirmek ve yaygınlaştırmak adına projede yer alan faaliyetlerin hayata geçirileceği anlatıldı. 

Projenin tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, BEBKA tarafından desteklenen projenin ilimiz adına önemli bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, "Ahiliğin temel ilkelerini Bilecik ilimizin değerli esnaflarına yeniden hatırlatmak, benimsetmek ve hayatımızda yer alması projemizin amacını oluşturmaktadır" dedi. 

ahilik-klulturu-yasatilacak3.jpg

Törene konuk olarak katılan Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Araştırma ve Uygulama Merkezi eski Müdürü Öğretim Görevlisi Kazım Ceylan ise 'Ahilik' ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Bilecik'te hayata geçen bu projenin ülkemiz adına atılmış önemli bir adım olduğunu ifade eden Kazım Ceylan, Ahilik konusunda yapılacak her türlü çalışmada destek vermeye hazır olduğunu kaydetti. 

ahilik-klulturu-yasatilacak4.jpg

Vali Bilal Şentürk'te projenin ilimiz adına hayırlı olmasını dileyerek Şeyh Edebali'nin metfun bulunduğu topraklarda esnaflık ve ticaret yapanların Ahi geleneğini yaşatmasının önemli olduğunu vurguladı. 

Proje tanıtım töreni soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

ahilik-klulturu-yasatilacak5.jpg

Bu haber toplam 2416 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum