Ahmet Gürses, Çin zulmüne dikkat çekti

Ahmet Gürses, Çin zulmüne dikkat çekti

Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Gürses, Çin’in Uygur Türklerine yönelik zulmüne dikkat çekti.

Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Gürses, Çin’in Uygur Türklerine yönelik zulmüne dikkat çekti. Belediye meclisi toplantılarının 2’nci birleşiminde gündem dışı söz alan Ahmet Gürses, Müslüman Türklere uygulanan zulüm, işkence ve asimile politikalarının bir an evvel son bulmasını istedi. Çin’in tavırlarına karşı Türkiye’nin daha aktif hatta öncü olmasını isteyen Ahmet Gürses, Millet İttifakı’nın Çin mezalimi sona erene kadar mücadelesine devam edeceğini bildirdi. 

Ahmet Gürses, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Çin’in insanlık suçu işlediğini ve bu zulmün Birleşmiş Milletler’in gündemine gelmesi gerektiğini ifade etti. Gürses, açıklamasında, şunları kaydetti:

“Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2014 yılından beri Uygur Türkleri ile diğer soydaşlarımıza yönelik sistematik ve kitlesel şekilde uyguladığı zulüm insanlığa karşı suçtur ve ne yazık ki halen devam etmektedir. Milyonlarca soydaşımız toplama kamplarında alıkonulmakta ve yeniden eğitim adı altında dini ve kültürel baskı altında tutulmaktadır. 

Müslüman soydaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri engellenmekte ve işkence, tecavüz ve dinlerinin yaşatılmaması gibi insanlık suçları işlenmektedir. Toplama kamplarının ve kamplardaki soydaşlarımızın uluslararası bağımsız denetçiler tarafından denetlenmelerine izin verilmemektedir. ABD, İngiltere ve Kanada başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler üyesi 39 ülke Uygurlar ile birlikte diğer Türk ve Müslüman halkların gördükleri zulme karşı tepki gösterip Çin’e yaptırım uygularken Türkiye’nin de bu girişimlere aktif destek vermesi hatta öncülük etmesi beklenmektedir. Soydaşlarımız bu sorunun Birleşmiş Milletlerin gündemine taşınmasını beklemektedirler. 

Bilecik Belediyesi Millet İttifakı Meclis üyeleri olarak Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalim karşısında durmaya vahşi politika son buluncaya kadar Uygur Türklerinin ve diğer soydaşlarımızın destekçisi ve sesleri olacağımızı beyan ederiz.” 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum