AK PARTİ BAŞKAN’A YÜKLENDİ!

AK PARTİ BAŞKAN’A YÜKLENDİ!

Bilecik Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya, Belediye Başkanı Semih Şahin’e yönelik eleştirilerde bulundu. Haziran ayı meclis toplantılarının ilk birleşiminde gündem dışı söz alan Çetin Kaya, Semih Şahin’in Osmanlı eserlerine yönelik tavrını eleştirdi.

Çetin Kaya, TSK tarafından gerçekleştirilen ‘Pençe’ operasyonunda şehitlerimizin olduğu gün belediye tarafından düzenlenen konserin iptal edilmemesine tepki göstererek, “AK Parti grubu olarak kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya, Belediye Başkanı Semih Şahin’i eleştirdiği konuşmasında, şunları kaydetti:

“Sayın belediye başkanı koltuğa oturdu oturalı Osmanlı’nın kuruluş şehrinde bulunan Osmanlı’yı anımsatan, tanıtan eserlere karşı sergilediği tutumun nereye varacağını anlamış değiliz. Sarf ettiği sözler tüm kamuoyunda ve ulusal basında tepkiye neden olmuştur. Kendilerinin Bilecik Belediyesinin borçlarını açıklamaya çalıştığı basın toplantısında ‘Cumhuriyet çocukları olarak bizim neslimiz Osmanlı’dan kalan bütün borçları ödemiştir’ sözlerinin akla ve mantığa dayanan hiçbir izahı bulunmamaktadır. Sayın başkana buradan soruyoruz, Cumhuriyet çocukları olarak gördüğünüz nesil haricinde kalan kesim kimin nesli? Veya sözde ayrıştırdığınız bu iki neslin özü nereye dayanmaktadır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ndeki biyografilerin kaldırılması karşısında yapmış olduğunuz açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Bizler ve kamuoyu kaldırılan biyografilerdeki izah edilemeyen sözde yanlış veya eksik olarak dillendirilen kısımları merak etmekteyiz.

Bu olayların devamında ‘Dirilişin Şehri Bilecik’ yazısının kaldırılması yapılan icraatlar doğrultusunda açıkçası bizlerin ve kamuoyunun nezdinde sürpriz olmamıştır.

Ramazan ayının son günlerinde sınır içimizde ve sınır dışında yürütülen operasyonlar sırasında ilimiz Şeyh Edebali Üniversitesinde eğitimini tamamlamış Raşit Aydın kardeşimiz ile birlikte birçok şehidimiz varken aynı günlerde Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen konserin iptal edilmemesini AK Parti grubu olarak kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ ‘USULSÜZLÜK’ İDDİASINI YİNELEDİ

Ayrıca Çetin Kaya, Belediye Başkanı Semih Şahin’in katıldığı halde meclis toplantılarına başkanlık etmemesinin yasaya ve usule aykırı olduğu iddiasını yineleyerek, “Tekrar ikaz etmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan, Belediye Başkanı Semih Şahin ise eleştirilere yönelik sessiz kalmayı tercih etti.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3017 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum