AK PARTİ BELGE İSTEDİ

AK PARTİ BELGE İSTEDİ

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Muhammet Karadayı, Belediye Başkanı Semih Şahin’in Basın Masası’nda yaptığı açıklamalar üzerinden eleştirilerde bulundu. Muhammet Karadayı, Semih Şahin’in iddialarını ispat etmesi için belge göstermesini istedi.

’15 YILDA BİRÇOK HİZMET YAPILDI’

Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşiminde gündem dışı söz alan Muhammet Karadayı, Semih Şahin’in katıldığı Basın Masası programında tartışılan konuları meclis gündemine taşıdı.

Başkan Semih Şahin’in programda sarfettiği ‘Bu şehre 15 yıldır hiçbir şey yapılmamış’ sözlerini eleştiren Muhammet Karadayı, “Bilecik’te yoldan geçen kime sorsanız son 15 yılda yapılmış birçok hizmet sayar. Bu ifadeniz hiç doğru değil” dedi.

muhammet-karadayi.jpg

‘BU DOSYALARI AÇIKLAMAKLA MÜKELLEFSİNİZ’

Muhammet Karadayı, daha sonra Semih Şahin’in belediye borçlarıyla ilgili açıklamalarına dikkat çekerek, belediye borçlarına ilişkin belge açıklamasını istedi.

Karadayı ayrıca, Başkan Şahin’in iddia ettiği 300 dosya ile ilgili herhangi bir delil göstermediğini belirterek, “Elimde 300 tane dosya var bunları açıklayacağım dediniz. Bizlere bu dosyaları sunmakla mükellefsiniz. 3 ay geçti ama açıklamak bu kadar zor olmasa gerek” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ŞAHİN’E BELGE GÖSTERDİ!

Eleştirilerinin dozunu artırarak konuşmasını sürdüren Karadayı son olarak belediye başkan yardımcısının odasında gerçekleşen tadilata vurgu yaptı. Semih Şahin’in konuyla ilgili Basın Masası’nda dile getirdiği ‘Anıtlar Kurulu’ndan izin alındığına ilişkin sözlerine belgeyle cevap verdi. Anıtlar Kurulu’ndan aldığı yazıyı gösteren Karadayı, şunları kaydetti:

“Anıtlar Kurulu’nun yazısında ‘2005 tarihinde restorasyon projesi uygun bulunan Belediye hizmet binasında yapılmış olan müdahalelerin güncel revize ve restorasyon projesinin iletilmesinden sonra değerlendirilmesinin uygun olduğuna, söz konusu taşınmaza kurulumuzdan izin alınmadan herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmamasına karar verilmiştir’ diyor. Sizin yaptığınız açıklamalar ise buna aykırı ve yaptığınız iş tamamıyla yanlış” diye konuştu.

SEMİH ŞAHİN CEVAP VERDİ!

Muhammet Karadayı’nın eleştirilerine cevap veren Semih Şahin’in oldukça sinirlendiği görüldü. Özellikle belediye binasında gerçekleşen tadilatla ilgili eleştirilere sert bir dille cevap veren Başkan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

semih-sahin.jpg

“Anıtlar Kurulu’na gittiğimi söyledim, orası ile görüştüğümü söyledim. Ben 11 yıl fiilen bu işi yaptım. Restorasyon nasıl yapılır bilirim. 19’uncu yüzyıl binasının tuvaletinin pimapenden yapılmasını, SİT bölgesinde tenis sahası yapılmasını kabul edemem. İnatla söylüyorum; Bilecik’te bu konuyla ilgili siz hiç konuşmayın. 90 küsur hata yapmışsınız, ben bu konu ile ilgili konuşulmasını da artık istemiyorum, orada gerçek bir tarihi eser vardır, o da 1905 yılında yapılan Abdülhamit dönemi bir binadır. Bu binayı çok iyi değerlendireceğim. Ben bu işi bilen ve uygulayan bir adam olarak en iyi biçimde değerlendireceğim, siz bu konuda bana güvenin, o yüzden bu konuyu uzatmayalım bekleyin ve görün. Bakın o binayı ben nasıl bir müze Belediye haline getiriyorum görün. Bilmediğiniz konularda da fazla konuşmayın” dedi.

Diğer yandan, Başkan Semih Şahin, belediye borçlarına ilişkin belgelerin kayıt altında olduğunu, gelecek borçlarla birlikte hepsini paket halinde yeniden açıklayacağını dile getirdi.

300 dosya iddiaları ile ilgili ise ‘Boş laf yapmıyorum’ diyen Semih Şahin, “Dosya sayısını düzelteyim, 300 civarı dosya şuan bana sarkan satış fatura ve ihale dosyalarıdır. 300’ün çok üzerinde bunlar, yani burada zamanı gelince hepiniz göreceksiniz. Bunun zamanlaması bana ait olacak” şeklinde konuştu.

Başkan Şahin ile Muhammet Karadayı arasında geçen tartışma meclisin tansiyonun yükselmesine sebep oldu.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3195 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum