AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, "Kudüs, yalnız değildir!'

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, bazı STK’lar tarafından katil İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen araç konvoyuna katılarak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına destek verdi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, bazı STK’lar tarafından katil İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen araç konvoyuna katılarak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına destek verdi.

Milletvekili Selim Yağcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail Devleti’ni lanetleyerek Kudüs’ün ve Mescid’i Aksa’nın yalnız olmadığını vurguladı. İslam coğrafyasına ve sözde insan hakları savunucularına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, “Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletler arası her platformda gayretlerini sürdürüyor” dedi.

Selim Yağcı, Osmanlı’nın beşiğinden Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya gösterilen desteğin çok anlamlı olduğunu kaydederek, “ Yüreğimiz yanıyor. Maalesef 1967 yılından beri planlı bir şekilde bizler için çok kıymetli ve değerli olan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ve Filistin Devleti’nin bulunduğu Kudüs şehrine planlı bir hareket yapılmaktadır. İslam dini için en mukaddes günlerde bu saldırıyı yaparak Müslümanlara meydan okumaya ve dinimize bu noktada zarar verme çabası içerisindeler. İslam, Cenab-ı Hak tarafından korunacaktır bundan şüphemiz yok ama üzüldüğümüz nokta medeniyet adına nutuk atanların, insan hakları adına nutuk atanların kendileri dışında bir insan hakkını tanımadıklarını görüyoruz. Kudüs’teki Müslümanların en kutsal haklarını ortadan kaldırıyorlar, Filistin Devleti sınırları içerisinde yaşam haklarını engellemeye çalışıyorlar. Hatta Mescid-i Aksa’nın altına kazdıkları tünellerle gelecekte Mescid-i Aksa’nın yıkılmasını sağlamaya çalışıyorlar.

Müslümanların tam birlik beraberlik içerisinde olması gerekirken Müslüman dediğimiz ümmetin bir kısmının gaflet bir kısmının delalet hatta bir kısmının ihanet içerisinde olduklarını görüyoruz maalesef. Türkiye Cumhuriyeti olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu hain girişime dur deme noktasında milletler arası her platformda gayretimiz devam ediyor. İnşallah yine bu gaflet ve delaket içinde olan İslam ülkelerini bir araya getirerek en azından cılız da olsa bir duruş için Dışişleri Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor. Bizler seferle görevliyiz ve Bilecikli hemşehrilerimiz de en azından tavır ortaya koyma noktasında çok kısa süre içerisinde bir duruş gösterdiler. Ben katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Kudüs ve Mescid-i Aksa hiçbir zaman yalnız değildir. Diriliş, kuruluş ve kurtuluşun beşiği Bilecik’imizden onlara kucak dolusu dualar ve selamları gönderiyoruz. Onlar için en azından bu duruşu gösteriyoruz. Devletimiz de bu konuda gerekli tedbirleri alacak ve uluslararası arenada ümmetin hakkını savunma noktasında var gücüyle gayret gösterecek” diye konuştu.  

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum