AK Parti Gölpazarı ilçe kongresi iptal oldu

AK Parti Gölpazarı ilçe kongresi iptal oldu

Genel merkez, AK Parti ilçe kongresini erteledi.

AK Parti Gölpazarı İlçe Kongresi iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi. 

Edinilen bilgilere göre, 12 Eylül’de yapılması planlanan AK Parti İlçe Kongresi parti genel merkezi tarafından iptal edildi. Parti genel merkezinin kongreye tek adayla gidilmesi yönünde talimat verdiği ancak iki adayın çıkması sebebiyle kongrenin ertelendiği öğrenildi. Hem mevcut başkan Raşit Özen’in hem de diğer aday İbrahim Cebeci’nin adaylıktan çekilmeye yanaşmadığı belirtildi. Hatta İbrahim Cebeci’nin aday olmaması çok sayıda ismin görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi. Sonuç olarak genel merkezin ise çatışma ortamına sebebiyet vermemek adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de katılacağı kongreyi iptal ettiği bildirildi. 

Hatırlanacağı üzere; geçtiğimiz hafta Söğüt’te gerçekleşen kongrede mevcut başkanın karşısına aday çıkmıştı. Genel merkezin mevcut başkan ile devam etme yönünde irade koyduğu ve AK Parti İl başkanlığının delegeye bu yönde tasarrufta bulunmasını istediği öğrenilmişti. Hatta Ufuk Karaman’a adaylıktan çekilmesinin, kazansa dahi görevden alınacağının söylendiği iddia edilmişti. Ancak seçimden zaferle çıkan Ufuk Karaman genel merkezden yetkiyi alarak göreve başladı. 

Söğüt Kongresi’nin ardından Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, AK Parti’nin eski il başkanlarından Ramazan Kurtulmuş ve Sayfa Editörümüz Ahmet Meşe’nin katıldığı Basın Masası’nda, AK Parti’nin kongre süreci ele alınmıştı. Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, delegenin genel merkeze bir mesaj gönderdiğini ve Ufuk Karaman’ın görevden alınamayacağını söylemişti. Ayrıca, Söğüt’te yaşanan bu gelişmenin bir işaret fişeği olabileceği ve Gölpazarı’nda da ikinci bir adayın çıkmasının beklendiği tartışılmıştı. Gelinen süreçte, genel merkezin tek aday çağrısına rağmen Gölpazarı’nda da ikinci bir aday çıktı ve süreç kongrenin iptaline kadar gitti.  

Diğer yandan, Gölpazarı delegesinin ise genel merkezin kararlarını eleştirdiği ve ‘Belediye başkan adayını genel merkez seçti, ilçe başkanını bari biz seçelim” dediği iddia edildi. 
 

Bu haber toplam 5165 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum