AK Parti, mecliste yaşananlarla ilgili açıklama yaptı ‘FAŞİZANLIK!..’

AK Parti, mecliste yaşananlarla ilgili açıklama yaptı ‘FAŞİZANLIK!..’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ve belediye meclis üyeleri, basına kapalı gerçekleşen belediye meclisi toplantısında yaşanan tartışmaların ardından açıklamalarda bulundu. AK Parti, Belediye Başkanı Semih Şahin ile Başkan Yardımcısı İYİ Partili Ahmet Gürses’in üslup ve tavırlarını eleştirdi.

İlçe Başkanı Nail Öztürk, Ahmet Gürses’in Çetin Kaya’ya yönelik ‘Elin Sinoplusu gelmiş burada ahkam kesiyor’ sözlerini kınarken, Grup Sözcüsü Çetin Kaya ise Gürses’in tavrını faşizanlık olarak nitelendirdi.

ak-parti,-mecliste-yasananlarla-ilgili-aciklama-yapti3.jpg

Bilindiği üzere, Bilecik Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi Perşembe günü gerçekleştirildi. Basına ve vatandaşlara kapalı yapılan birleşimde zaman zaman tansiyonun yükseldiği öğrenildi. Belediye Başkanı Semih Şahin’in, AK Partili Çetin Kaya ve MHP’li Akın Atakan ile tartışmalar yaşadığı, İYİ Partili Ahmet Gürses’in de tartışmalar esnasında Başkan Şahin’e destek çıktığı belirtildi.

KAVGANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLMÜŞ!

AK Parti kanadının aktardıklarına göre, Belediyenin; Gülümbe, Başköy, Aşağıköy ve Küplü’nün çöp toplama faturalarını Özel İdare’nin ödemesini talep ettiği gündem maddesinde yaşanan fikir ayrılıkları tartışmaya dönüştü. Tartışmalara Başkan Şahin’in sert üslubu da eklenince tansiyon iyice yükseldi. Bunun üzerine toplantıya ara verildi ancak meclis koridorunda kavganın eşiğinden dönüldü. İYİ Partili Ahmet Gürses ile AK Partili Çetin Kaya arasında yükselen gerilim Gürses’in, “Elin Sinoplusu gelmiş burada ahkam kesiyor” sözleriyle tavan yaptı. İkili birbirlerinin üzerine yürürken araya diğer meclis üyeleri girdi.

AK PARTİ’DEN KINAMA

Yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ve belediye meclis üyeleri tarafından basın açıklaması düzenlendi. İlçe Başkanı Nail Öztürk, il başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Semih Şahin’in üslup ve tavırlarının yanlış olduğunu dile getirdi. Ahmet Gürses’in sözlerinin ise çok yakışıksız olduğunu bildiren Nail Öztürk, “Kendisini kınıyorum. Bilecik’te yaşayan tüm hemşehrilerimiz doğum yerleri neresi olursa olsun herkes eşittir” dedi.

‘FAŞİZANLIK OLARAK GÖRÜYORUM’

Nail Öztürk’ün ardından yaşananları anlatan Grup Sözcüsü Çetin Kaya ise Başkan Şahin’in had bildirircesine konuşmalarının her geçen gün artarak devam ettiğini ifade etti. Ahmet Gürses’in Başkan Şahin’e yaranmak için çaba sarfettiğini iddia eden Çetin Kaya, “Ben 40 yıllık Bilecikliyim. Bilecik’e hizmet ediyorum, etmeye devam edeceğim. Bu ilde Erzurumlunun, Sivaslının veya başka bir ilden vatandaşlarımızın olması önemli değil herkes Bilecikli. Ben burayı kendi memleketim olarak görüyorum zaten Gülümbe damadıyım. Yapılan bu mikro milliyetçiliği faşizanlık olarak görüyorum. Mikrofonlarımızın kapatılması, konuşturulmamız da bunların göstergesi” ifadelerini kullandı.

ak-parti,-mecliste-yasananlarla-ilgili-aciklama-yapti2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6857 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum