AK PARTİ TEK YÜREK OLDU

AK PARTİ TEK YÜREK OLDU

AK Parti karşıtı yayın yapan gercekgundem.com isimli haber sitesinin gündeme getirdiği ve ilimizde yayın yapan Yarın Gazetesi’nin de kullandığı referandumda ‘Hayır’ çıkan aralarında Bilecik’in de bulunduğu 7 ilin belediye başkanının istifa ettirileceği yönündeki haberin ardından AK Parti camiası tek yürek oldu. Partinin yönetim kadroları başta olmak üzere çok sayıda partili haberlere ateş püskürerek tepkisini ortaya koydu. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, haberleri yayınlayarak ‘Onların canı öyle istiyor’ ifadesini kullandı. İl Başkanı Fikret Karabıyık’ta haberlerin asılsız olduğunu söylerken belediye meclis üyeleri bir araya gelerek ‘Asparagas haber’ sözleriyle tepkilerini ortaya koydu. 

Ayrıca milletvekili Halil Eldemir, sosyal medya hesabı aracılığıyla Belediye Başkanı SelimYağcı’nın görevinin başında, Bileciklilerin hizmetinde olduğuna vurgu yaptı. 

Hatırlanacağı üzere, CHP’ye yakınlığı ile bilinen gerçekgundem.com isimli haber sitesi referandumda ‘Hayır’ çıkan ve aralarında Bilecik’in de bulunduğu 7 ilin belediye başkanının istifa ettirileceği yönünde bir haber yayınladı. ANKA haber ajansı kaynaklı haberi ilimizde yayın yapan Yarın Gazetesi’de kullandı.

 BAŞKAN YAĞCI’DAN İLK AÇIKLAMA

İddialara ilişkin görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Selim Yağcı, böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirerek, “Onların canı öyle istiyor. Aslı astarı olmayan ortalığı bulandırmaya yönelik bir haber” diyerek net bir duruş sergiledi.   

İL BAŞKANI HABERLERİ YALANLADI

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ardından kamuoyunu aydınlatmak adına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Fikret Karabıyık’ta haberi yayınlayan basın kuruluşlarına dikkat çekerek, “Yerel bir gazetede çıkan Bilecik Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı’nın istifasının istendiği yönündeki haber asılsızdır. Ne Genel Merkezimizin, nede İl Başkanlığımızın gündeminde böyle bir istifa talebi söz konusu değildir” dedi.

fikret-karabiyik.jpg

MECLİS ÜYELERİNDEN HABERE TEPKİ!

Son olarak, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri haberlere ilişkin tepkilerini ortaya koyarak Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya destek mesajları verdi. Bilecik Belediyesi Encümen Salonu’nda bir araya gelen meclis üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Belediye Meclis Üyesi Sevcan Uzun tarafından okunan bildiride haberlerin asparagas olduğuna dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“AK Partiy'e karşı taraflığı ile bilinen bir haber sitesinin '' Erdoğan'ın tasfiye sırasına koyduğu 7 il belli oldu'' başlıklı haberine ilişkin kamuoyunu yanlış yönlendirmemek adına açıklama yapmaya gerek duyulmuştur.

Asılsız ve asparagas şekilde halkımızın gereksiz yere gündem oluşturmak adına bazı yayın organlarının kaynak gösterilmeden yıpratmaya yönelik bir haber oluşturduğu tespit edilmiştir.

Konuya ilişkin; Partimizden, Devletimizin yetkili organlarından bu konuya ait en küçük bir ima dahi yapılmamıştır. Yapılan bu haberin, halkımıza da çalışma arkadaşlarımıza da saygısızlık olarak görmekteyiz.

Ayrıca bu tarz asılsız haberlerin gündeme getirilmesi yıpratıcı ve etik olmayan bir davranıştır. Hemşehrilerimiz ile Bilecikimiz için ilk günkü aşkla, heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz ve devam da edeceğiz.

Bu noktada Gerek Genel Merkezimiz, Gerek İl Başkanımız Fikret Karabıyık ve Milletvekilimiz Halil Eldemir'in açıklamalarından da bu noktada haberin asılsız olduğu görülmektedir. Bu kapsamda hasassiyet göstererek yanımızda olan hemşehrimize teşekkür ediyoruz. Saygıyla kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

meclis-uyeleri.jpg

BAŞKANIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDA

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir’de haberlerle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Başkanı Fikret Karabıyık ile birlikte bir fotoğrafı paylaşan Milletvekili Eldemir, “Bilecik Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı görevinin başındadır. İddia asılsızdır” notunu takipçilerine duyurdu.

halil-eldemir-001.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3413 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum