AK PARTİ'DE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ BAŞLADI

AK PARTİ'DE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ BAŞLADI

Ak Parti seçim takvimini açıkladı. 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den aday adayı olmak isteyenler için başvuru süreci başladı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, 5 Kasım'da başlayan başvuru sürecinin, Belediye Başkanı olmak isteyenler için 12 Kasım, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyesi olmak isteyenler için ise 3 Aralık günü sona ereceğini söyledi. Karabıyık ayrıca, AK Parti’den aday adayı olmak isteyen memurların ise 12 Kasım Pazartesi gününe kadar istifa edip başvuru dilekçelerini vermeleri gerektiğini kaydetti. Diğer yandan Başkan Karabıyık mevcut Belediye Başkanlarının yeniden aday adaylığı sürecinde başvuru yapmayacaklarını kendilerinin potansiyel aday adayı olduğunu söyledi. 

Kasım ayının ikinci haftası temayül yoklaması yapılacağını kaydeden Karabıyık, temayülden çıkan sonuçların genel merkeze gönderileceğini, ayrıca yapılan anketler ve kamuoyu yoklamalarının istişare edileceğini söyledi. AK Parti’den aday adayı olmak isteyenler için başvuru ücreti ise 3 bin TL olarak belirlendiğini kaydeden Başkan Karabıyık, kadın ve 18-25 yaş arası genç aday adaylarının 1/2 oranında engelli aday adaylarından ise 1/4 oranında ücret alınacağını kaydetti. 

BAŞVURU SÜRECİ 5 KASIM'DA BAŞLADI

Ak Parti İl Başkanlığında Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk'ün de katıldığı basın toplantısında konuşan İl Başkanı Fikret Karabıyık şunları söyledi: 'Ak Parti seçim takvimini açıkladı. Dün itibariyle Ak Parti'de aday adaylığı başvuru süreci başladı. Hem belediye başkanlıklarıyla alakalı, hem il genel meclis adaylıklarıyla alakalı, hemde belediye meclis üyelikleriyle alakalı. Başvuru süreci 5 Kasım itibariyle başladı. 

Belediye Başkanlığı aday adaylığı süreci 12 Kasım'da son bulacak. 1 haftalık bir süremiz var. Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesiyle alakalı ise adaylık başvurularımız 3 Aralık'a kadar devam edecek. Genel Merkezimizin takvimi bu yönde. Belirlenen adaylar içersinden Kasım'ın ikinci haftasından sonra teşkilat temayülü gerçekleştirecek. Bundan sonra akabinde genel merkez kendi anket ve kamuoyu yoklamalarını yaparak bizlerle de milletvekillerimizle de istişare ederek adayları belirleyecek. Tabi burada YSK'nın takvimine görede memurların 1 Aralığa kadar istifa etme hakları var ama bizden aday olmayı düşünen memurlar var ise 12 Kasım' a kadar istifalarını verip partimize aday adaylığı başvurularını yapmaları gerekiyor. Aday adaylık başvurusu alınırken istenen evraklar arasındaki en önemli evrak istifa belgesi. Bununla alakalı yine az sonra yazılı olarak sizinle paylaşacağımız  adaylık başvuru ücretleri de genel merkezimiz tarafından belirlendi. Bu noktada mevcut aday adaylarının ücretlerinin yarısı kadar bayan aday adaylarından ücret dörtte biri kadarda engelli adaylarımızdan aday adaylık başvuru ücreti talep edilecek. 

'11 BELEDİYENİN 11'NE DE TALİBİZ'

Tabi biz Bilecik Ak Parti Teşkilatı olarak iyi bir noktadayız. Başladığımız günde %24 olan oy oranımızı son seçimlerde %50'ye yakın hatta cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %50'nin üzerine çıkartmış bir teşkilatız.  Bu noktada tüm ilçelerimizde beldelerimizde ilçe ve belde merkezlerimizde birinci partiyiz. 11 belediyeden biliyorsunuz 7 tanesi Ak Parti belediyesi. Üç belde, üç ilçe ve bir il belediyesi olmak üzere.

Tabi ki biz bunu yeterli görmüyoruz. Bütün programlarımızda da söylüyoruz, bizim burada beklentimiz, yerel seçim sloganımız '11'de 11 Ak Belediyecilik hizmetleriyle vatandaşlarımızı kavuşturmak' Tabi ilimizde yaşayan seçmenin %80'den fazlası 2014'ten bu yana Ak Parti belediyeciliğin, hizmetiyle buluşmuş durumda. Bu noktada yaptıklarımızın yapacaklarımızın teminatı olduğu açıkça ortada. Sonuçta bugün ilçelerimizde Ak Parti belediyeciliğinden sonra Bozüyük'te Dodurga'da Pazaryeri'nde Vezirhan'da Bayırköy'de ilimiz Bilecik'te ne güzel ne büyük hizmetlerin yapıldığını hepiniz görüyorsunuz. Bütün açılış törenlerinde sizler de sağolun bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Bu noktada biz en güçlü parti olarak 11 belediyenin 11'ne de talibiz.

'HİÇ BİRİ AK PARTİ'NİN HİZMETLERİNE ERİŞEMEZ'

Burada tabi halkımızın istediği, halka rağmen değil, halkın istediği bu işi en iyi yapabilecek, adayları tercih etme konusunda bize büyük bir görev düşüyor. Allah nasip ederse bu süreci de başarılı atlattıktan sonra inşallah halkımızın teveccühü ile 11 belediyenin 11'ni de çatısına Ak Parti bayrağını takmış olacağız diye ümit ediyorum. Bu konuda en şanslı en güçlü parti biziz.  Sonuçta Ak partinin dışındaki belediyeler tabi ki hepsinden allah razı olsun birşeyler yapmaya çalışıyorlar ama hiçbiri bu noktada Ak partinin yapacağı hizmetlere erişemezler. Biz bu konuda çok iddalıyız. 

2004'te bu yana Bilecik'te yerel kalkınmanın ne noktadan nerelere geldiğini hepimiz gördük ve şahitlik ettik. Bu noktada dediğim gibi sloganımız 11'de 11. İnşallah bu kampanya sürecini kazasız belasız 11 belediyenin 11'ni de Ak partiye kazandırmış bir şekilde 1 nisan sabahına uyanmayı ümit ediyorum. 

Bunun dışında tabi bu kamuoyunda speküle edilebilir o yüzden ben buradan sizler aracılığıyla söyleyeyim. Mevcut ak parti belediye başkanlarından aday adaylığı başvurusu alınmayacak. Burada zaten genel merkezin tavrı şu yönde. Mevcut belediye başkanı potansiyel aday adayıdır. Ayrıca başvuru yapmasına gerek yok. Mevcut belediye başkanlarının tamamı zaten Ak partide potansiyel aday adayıdır. Değerlendirme direk belediye başkanlarının üzerinden başlar. Değişiklik gündeme geldikten sonra diğer aday adayları potaya alınır. 

İL BAŞKANI KARABIYIK ADAY OLACAK MI?

Burada teşkilat hiyerarşisi gereği bize genç yaşta sayın cumhurbaşkanımız il başkanlığı görevini verdi. Yaklaşık iki buçuk yıldırda bu görevi yapıyoruz. Kalkıpta bunun dışında biz şuraya talibiz biz böyle birşey istiyoruz demek teşkilat adabına uygun bir talep olmaz. Bizim bu noktada bireysel olarak birşey söylememiz doğru değil. Genel merkezimiz bu noktada teşkilatımızdan herhangi bir ihtiyaç oluşursa bize bilderecektir. Bizim aday adaylığı başvurusu yapmamız gibi bir durum söz konusu değildir.' dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.