AK PARTİ’DE DELEGE YENİLENİRSE DEĞİŞEN NE OLUR?

AK PARTİ’DE DELEGE YENİLENİRSE DEĞİŞEN NE OLUR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisiyle ilgili konuşmalarında “Seçimlerde milletin verdiği mesajı okuduk. Değişikliğe gideceğiz, üye kayıtlarını güncelleyeceğiz, delegeleri yenileyeceğiz” diyor.

Delegeleri yeniledi diyelim, ilçe ve il kongreleri nasıl yapılacak ? Belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, milletvekili adayları nasıl tespit edilecek ? Yine eskiden olduğu gibi mesela bir ilçe başkanlığına aday 5 kişi olacak, bunlar Ankara'ya çağrılıp her biri ile 3’er 5’er dakikalık görüşme yapıldıktan sonra aday sensin gidin tek adayla kanuni şartları yerine getirerek kongrenizi yapın denecekse, delegeyi yenilesen ne olur, yenilemesen ne olur.

İl başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği adaylıklarında da aynı usul uygulanıyor. Delege sadece formaliteyi yerine getiriyor. Delege, uygulanan bu usulü beğenmediğinden kongrelere rağbet göstermiyor. Delege sayısının 3’te biriyle ilçe il kongreleri yapılıyor.

İlçe, il başkanları tek adayla seçime girince yönetim kurulu üyeleri listesini hazırlarken “Nasıl olsa tek adayım, delege bana, yönetimime mecburen oy verecek, bana oy getirecekleri listeme alayım diye düşünecek değilim. Kafama göre olanları yazarım” diye düşünüyor. Yönetimler zayıf ve Ak Parti seçmenini temsil kabiliyetinde olmuyor. Delege ve yönetimler seçimler sırasında partiye oy getirmek için istenilen çalışma gücünü vermiyor. Bu vesileyle Ak Parti son yapılan seçimler ve referandumlarda oy kaybına uğradı.

Halk, muhalefeti Ak Parti’den daha fazla ülke yönetecek güçte görmüyor. Ak Parti de muhalefetin bu eksikliğinden istifade ederek iktidarda olmaya devam ediyor. Son yerel seçimlerde alınan sonuçlar iktidar için alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. Erdoğan, milletin güvendiği isim, tedbirler alınmazsa Türkiye için iyi günler geride kalabilir.

Bizden söylemesi…

Bu haber toplam 2222 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum