AK Parti’de temayül yoklaması

AK Parti’de temayül yoklaması

AK Parti İl Başkanlığı’nın 7’nci olağan kongresi öncesi aday belirleme çalışmaları başladı.

AK Parti İl Başkanlığı’nın 7’nci olağan kongresi öncesi aday belirleme çalışmaları başladı. Temayül yoklaması gerçekleştirilirken genel merkez yetkilileri çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e geldi.

Marmara Bölgesi Koordinatörlerinden Ali Sevinç ve Bilecik Koordinatörü Berk Mersinli, İl Başkanıo Fikret Karabıyık ile birlikte basın toplantısı düzenlediler. Temayül yoklamasını başlatan yetkililer sürece ilişkin bilgiler verdiler.

Karabıyık’a yeni görev

Bilecik Koordinatörü Berk Mersinli, Fikret Karabıyık’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederken, yılbaşından sona kendisine yeni görevler verileceğinin sinyalini verdi. Berk Mersinli, Karabıyık’ın koordinatör olarak görevlendirilebileceğini işaret etti. Temayül yoklamasıyla birlikte geniş bir yelpazede aday belirleme çalışmalarının gerçekleştirileceğini kaydeden Mersinli, “Liyakat esaslı, tevazu, samimiyet ve gayretle görev yapacak bir arkadaşımız genel merkezimizce belirlenecek. Bizler burada yapacağımız çalışmalarımızı raporlayacağız” dedi.

ak-partide-temayul-yoklamasi2.jpg

‘En yakın sürede il başkanımızı belirleyeceğiz’

Berk Mersinli, temayül yoklamasında oy kullananlardan 3 isim yazmalarını isteyeceklerini belirterek, “Tamayül yoklamamız ile birlikte belediye başkanlarımız, eski başkanlarımız, STK temsilcileri ile istişareler olacak. İlimizin milletvekili, önceki dönem milletvekilleri ve Bilecikli bakanımızın da katkıları olacak. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra genel merkezimize iletilecek. Biz koordinatör olarak süreci takip edeceğiz. Aday adaylarımızla görüşmeler yapacağız. En yakın sürede il başkanımızı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Detaylı bir çalışma yapılacak’

Marmara Bölgesi koordinatörlerinden Ali Sevinç ise AK Parti’de teşkilatçılığı 4x4 bayrak yarışı gibi olduğuna dikkat çekerek, “Bayrağı taşıyanlar değişir ama madalya herkesindir” diye konuştu. Ali Sevinç, AK Parti’nin sahip olduğu teşkilatçılık anlayışının derin tecrübeleri içinde barındırdığını ifade ederek, şöyle devam etti:

ak-partide-temayul-yoklamasi3.jpg

“Geniş ve detaylı araştırmalar yapacağız. Aday olan arkadaşlarımız var, aday olmayanlardan da görüşmeye çağrılabilecek arkadaşlarımız olabilir. Yelpazemiz oldukça geniş olacak, partililerimizle birlikte partimizin gönüldaşları, kanaat önderleri ve STK’lar ile birlikte detaylı bir çalışma olacak. Bizler davamızın hizmetkarıyız. Genel merkezimiz görev verir biz yerine getiririz. Fikret başkanımızda bir kulvar değişikliği ile hizmetlerine devam edecek” şeklinde konuştu.

‘Her zaman partimin emrindeyim’

Son olarak konuşan İl Başkanı Fikret Karabıyık, her zaman partisinin emrinde olmaya devam edeceğini ifade ederek, “Alacağım görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacağım” dedi. Aday olan isimlerin her birinin kıymetli olduğunu dile getiren Karabıyık, genel merkez tarafından en doğru kararın verileceğini bildirdi. Karabıyık, “Bu süreçte elbette bir kişi seçilecek. Temennimiz; diğer arkadaşlarımızın sırt çevirmemeleri, küsgünlüğe meydan vermemeleri” ifadelerini kullandı.

ak-partide-temayul-yoklamasi4.jpg

Basın toplantısının ardından temayül yoklaması başladı.

ak-partide-temayul-yoklamasi5.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3368 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum