AK Parti’den CHP’ye rest!

AK Parti’den CHP’ye rest!

AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, CHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı’nın AK Parti kongresinde asılan pankartla ilgili eleştirilerine cevap verdi.

AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, CHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı’nın AK Parti kongresinde asılan pankartla ilgili eleştirilerine cevap verdi. Serkan Yıldırım, “Okuyup anlamadan açıklama yaptılar, bundan sonra her yerde bunu söyleyeceğiz bileseniz” diyerek rest çekti. 

serkan-yildirim2.jpg

Hatırlanacağı üzere, AK Parti’nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen il kongresinde asılan bir pankartla ilgili CHP kanadından açıklamalar gelmişti. Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, eleştirilerde bulunmuştu. Melek Mızrak Subaşı’nın açıklamaları tansiyonu yükseltmiş ve AK Partili meclis üyeleri salonu terk ederken CHP sıralarından ise alkışlar yükselmişti. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Parti kanadından cevap geldi. İl Başkan Serkan Yıldırım, CHP'li Melek Mızrak Subaşı'nın 'En genç meclis üyesi' sıfatıyla yaptığı açıklamalara partisinin geçlik kolları kongresinden cevep verdi. Yıldırım, CHP’ye resti çekti ve pankartta yazan mısraları kürsüden bir kez daha okudu. CHP’nin ve belediye yönetiminin Necip Fazıl Kısakürek’e ait şiirin mısralarını anlamak istemediğini ima eden Serkan Yıldırım, Belediye Başkanı Semih Şahin’in Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katılan gençlere destek verdiğini ancak AK Parti gençlerinin afiş ev pankart asmalarını engellemeye çalıştığını ifade etti. 

‘Deli oldular, çıldırdılar!’

Serkan Yıldırım, CHP’ye rest çektiği açıklamasında, şunları kaydetti:

“Kongremizde bir pankart vardı üstad Necip Fazıl Kısakürek’in sözlerinin yer aldığı. Ne diyordu orada ‘Bir akıl gelecek ki akıllar delirecek ve bir devrim evvela devrimi devirecek.’ Birileri bu satırlara deli oldular, çıldırdılar. Bu şiiri anlamadan, okuyup öğrenmek istemeden açıklama yaptılar. 

Belediye başkanı diyor ki ‘Ben genç olsaydım Boğaziçi’nde eylemlere katılırdım.’ Oradaki gençlerin kimlerden oluştuğunu biliyorsunuz yüzde 90’ı terörist. Terörist bir eyleme katılmayı özgürlük sayıyor ama bizim gençlerimizin astığı afişi bizlere baskı unsuru yaparak pankart asmamızı engellemeye ve bu şartlarda bizlere kongre salonu vermeye çalışıyorlar. Ben biliyorum ki bu gençler her zaman ve her yerde açık yüreklilikle sözlerini söyleyecekler. 

‘Devrim oldu zaten farkında değiller’

Bakın tekrar okuyorum ‘Bir akıl gelecek ki…’ diyor o akıl geldi zaten başımızda. ‘Akıllar delirecek’ denildiğinde delirenlerin kim olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Terör örgütleri, dış güçler, ülkemizi bölmeye çalışanlar delirdi. ‘Bir devrim gelecek evvela devrimi devirecek’ diye devam ediyor. Devrim oldu zaten, bunun farkında değiller. Hızlı trenlerle, İHA’larla, SİHA’larla, yerli otomobil ile başörtüsü yasağının kaldırılması ile devrim yapıldı zaten. Bize bu pankartı asamazsınız diyorlar bundan sonra her yerde bunu söyleyeceğiz bunu bileseniz” ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 3872 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum