AK Parti’den ‘Haciz’ tepkisi!

Bilecik Belediyesi’nin esnaf ve vatandaşlara başlattığı haciz işlemleri ulusal basında yankı bulmaya devam ediyor.

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Çetin Kaya, A Haber’e yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’nce alınan ‘Haciz’ kararlarına tepki gösterdi. Çetin Kaya, “Belediye, vatandaşlarımızı mağdur etti” dedi. 

Bilindiği üzere; Bilecik Belediyesi tarafından belediyeye borcu olan esnaf ve vatandaşlara haciz işlemleri başlatılarak banka hesaplarına blokeler koyduruldu. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Bilecik Belediyesi’nde gerçekleştirilen bu uygulama ulusal basında da geniş yankı buldu. Esnaf ve vatandaşların tepkisi her geçen gün artarken AK Parti kanadından açıklama geldi.  

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Çetin Kaya, A Haber’in canlı yayınına katılarak, belediyenin ‘Haciz’ işlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Pandemi sürecinde belediyelerin esnafa ve vatandaşa destek olduğunu ancak Bilecik Belediyesi’nin aksi yönde uygulamalar gerçekleştirdiğini anlatan Çetin Kaya, “Birçok vatandaşımıza haciz kararları gitti. Vatandaşlarımız pandemi sürecinde zor günler geçirirken belediyemiz tarafından mağdur edildi” ifadesini kullandı. 

Çetin Kaya, konuyla ilgili A Haber’e yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere pandemi süreci vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza ciddi sıkıntılar yaşattı. Bilecik Belediyesi ise bu süreçte esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza hacizler gönderip hesaplarına blokeler koydurdu. Çevre belediyelerde esnaf ve vatandaşlara ciddi destekler verildi fakat belediyemiz bu süreçte destek olmayı bırakın vatandaşlarımızı haciz kararlarıyla mağdur durumda bıraktı.

Belediyeye olan su ve çevre temizlik vergilerinden dolayı bu hacizler uygulanıyor. Bunun için bekleme süresi olabilir, belediye isteseydi bu borçları ilerleyen dönemlere yansıtabilirdi. Pandemi sürecinin bitmesini bekleyebilirlerdi. İlimizde birçok vatandaşımıza haciz kararlarının gittiğini biliyoruz. 

Devletimiz pandemi sürecinde destek olmaya çalışırken belediyemizin vatandaşlarımızı zor duruma düşürecek hamleler yapması derinden üzdü. Doğru olduğunu düşünmüyorum, vatandaşlarımızı da gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyoruz” diye konuştu. 

belge.jpg

Bu haber toplam 5393 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum