AK Parti'den 'İhale' açıklaması

AK Parti'den 'İhale' açıklaması

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı, Bilecik Belediyesi’nin Tevfikbey Caddesi üzerinde bulunan iş merkezine ilişkin ihalenin iptaliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı, Bilecik Belediyesi’nin Tevfikbey Caddesi üzerinde bulunan iş merkezine ilişkin ihalenin iptaliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Partiden yapılan yazılı açıklamada, erteleme nedeni olarak sunulan gerekçeye inanılmadığı belirtilerek, “Gerçek nedenlerini biliyoruz” denildi.

Hatıranacağı üzere; Mülkiyeti Bilecik Belediyesi’ne ait Elmas çay bahçesinin bulunduğu alana yapılan yeni iş merkezi komple ihaleye çıktı. İhaleden iki gün önce basın toplantısı düzenleyen AK Parti ‘Peşkeş mi çekiliyor?’ diye çıkışta bulundu. Ardından, belediye ihaleyi iptal etti.

‘Şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyoruz’

Gelinen süreçte, AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Çetin Kaya’nın ‘İstediklerine veremeyince iptal ettiler’ değerlendirmesinin ardından AK Parti İl Başkanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada, alınan kararın memnuniyetle karşılandığı belirtilmekle beraber “Ertelenme nedeni olarak farklı bir konu ifade edilmiş olsa da biz gerçek nedenlerini gayet iyi biliyor fakat atılan olumlu adımdan dolayı şimdilik bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘Yanlışı kabul etmeniz de bir erdemdir’

AK Parti Bilecik İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yanlış yaptığınızı kabul etmenizde bir erdemdir. İlimizin ve hemşehrilerimizin hakkıyla hizmet alabilmesi için her işi yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyoruz. Şimdi sıra bir daha ki ihale sürecinde şehir dışı veya aklınızdakilerinin menfaatlerine değil de yerel esnafımızın, hemşehrilerimizin menfaatlerine işleyecek bir süreç işlenmesinde. İhaleye çıkması planlanan iş merkezinin bağımsız bölüm bazında; dükkanların ayrı ayrı ihale edilmesini öneriyor ve bu sayede sadece belli bir kesimin değil arzu eden herkesin ihaleye katılabileceğini hatırlatmak istiyoruz.

Şehrimizin merkezindeki dükkanlardan yerel esnafımızın da sahiplenebilmesini temenni ediyor, Esnaf Odalarımızı’ da bu konuda duyarlı olmaya ve sorumluluk almaya davet ediyoruz. Konunun yakın takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilmesini isteriz.”

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2638 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.