AK Parti'den 'İl Başkanlığı' açıklaması

AK Parti'den 'İl Başkanlığı' açıklaması

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Milletvekili Selim Yağcı, il başkanlığı kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundular.

Fikret Karabıyık’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından ‘AK Parti il başkanı kim olacak?’ sorusu kamuoyunda oldukça yoğun şekilde tartışılmaya başlandı. Basın Masası’nın bu haftaki programında da konu olan süreçle ilgili AK Parti’den açıklamalar geldi.

İl Başkanı Fikret Karabıyık, Milletvekili Selim Yağcı, Kadın Kolları Başkanı Mutlu Selen Haşit, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Karadayı, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz başta olmak üzere belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, belediye ve il genel meclis üyelerinin de katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Kongreye yeni başkan götürecek

Toplantının ardından il başkanı Karabıyık ve Milletvekili Yağcı, kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundular. İl Başkanı Karabıyık, genel merkezin aday belirlemek için önümüzdeki hafta çalışma başlatılacağını belirterek, “İl başkanımızın belirlenmesi ile ilgili saha ve kamuoyu çalışmaları yapılacak. Teşkilatlarımız ile görüşülerek bir arkadaşımız seçilecek ve kongreye götürecek” dedi. Kendisinin yeni seçilecek il başkanının her daim yanında olacağını vurgulayan Karabıyık, “Dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde nefer olarak çalışmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı yapacağız. Yeni il başkanımızın neresinde olmamız gerekiyorsa sayın vekilimizle birlikte sonuna kadar destek olacağız” ifadelerini kullandı. 

‘Hiç kimse bulanık suda balık avlamaya çalışmasın’

Milletvekili Selim Yağcı ise il başkanlığı için genel merkezin en doğru kararı vereceğini söyledi. Selim Yağcı, kamuoyunda bazı bilgi kirliliklerinin meydana geldiğini ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade ederken, “Hiç kimse bulanık suda balık avlamaya çalışmasın. Partimizin yetkili kurulları gerekli çalışmaları yapar ve genel başkanımızın tensipleri ile bir il başkanımız kongre üyelerimizin önüne sunulur. Biz partimizin en doğru kararı vereceğini biliyoruz” diye konuştu.

‘Taraf olmamız söz konusu olamaz’

Milletvekili Yağcı, çok fazla aday adayı olabileceğini ve bunun normal olduğunu kaydederek, olağan bir sürecin genel merkezin kontrolünde işlediğini ifade etti. Yağcı, hiçbir adayın yanında veya karşısında olmak gibi bir durumun söz konusu olamayacağına vurgu yaparak, “AK Parti 19 yıllık tecrübesi ve birikimi ile yetkili kurullarınca en doğru olanı seçecek bir partidir. Bizimde adaylar konusunda taraf olmamız söz konusu olamaz, genel merkezimiz en iyiyi aday olarak getirecektir ve bizimde adayımız o olacaktır. Boşuna anket yapmasınlar biz anketle aday belirleyecek bir parti değiliz” şeklinde konuştu.

‘Tahminin gönlünden geçen 10 civarında kardeşimiz var’

Mv. Yağcı son olarak gazetemizin aday adaylığını bildiren isimlerin olup olmadığına ilişkin soruya verdiği cevapta ise şunları kaydetti:

“Bizde resmi bir başvuru metodu yok ama kamuoyunda birçok isim var. Gönlünden geçenlerin olduğunu duyuyoruz. Benim tahminim gönlünden geçen 10 civarında kardeşimiz var. Bu da çok doğaldır, Recep Tayyip Erdoğan’ın ildeki temsilcisi olmak istemek arzu edilecek bir şeydir. Tebrik ediyorum. Genel merkezimi değerlendirmelerini yaparak en doğru kararı verecektir” dedi.

ak-partiden-il-baskanligi-aciklamasi2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6227 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum