AK PARTİ'DEN KENDİ KALESİNE GOL

AK PARTİ'DEN KENDİ KALESİNE GOL

Bilecik siyaseti, eşine az rastlanır bir gün yaşadı. Dün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri birbirinden enteresan olaylara sahne oldu. AK Partili iki adayın birbirine rakip olduğu seçimde, parti disiplini adeta ayaklar altına alındı. AK Parti grubunun kararına uymayan Bozüyük İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler adaylığını açıklayarak muhalefetin desteği ile meclis başkanı seçildi. 
AK Parti kendi içerisinde hem başkanlık seçiminde hem de başkanvekilliği seçimlerinde fire verdi. AK Parti, kuruluşundan bu yana en ağır travmalarından birini yaşadı. Blok halinde hareket eden muhalefet deyim yerindeyse adeta darbe yaptı.
Önceki dönemlerde İl Genel Meclis Başkanlığı yapan H.Hüseyin Çelik’te partisinin grup kararına uymayarak İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde boş oy kullandı. İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekilliğine partisinin adayına rağmen kendi çıkarak muhalefetin de desteği ile seçildi. İl Genel Meclisi 2. Başkanvekilliği seçiminde ise partisine oyun atan H.Hüseyin Çelik bu sefer muhalefete oyun atarak oylamaya katılmadı ve 2. Başkanvekilliği muhalefetten seçildi.

 

Tansiyonun yükseldiği, tartışmaların yaşandığı il genel meclisinin bugünkü birleşiminde, katip üye, il encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapılacak. 
İl Genel Meclisi Nisan ayı ilk birleşimi yapıldı. Meclis, başkanını seçtiği birleşimde AK Parti'de çatlak sesler yükseldi. Muhalefet ise blok halinde hareket ederek seçimlere damga vurdu. 
4 Nisan Pazartesi günü saat:10:30'daki meclis başkanının seçildiği birleşime meclis üyelerinin tamamı katıldı. Seçimi AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz ve Bozüyüklü muhtarlar takip etti. 
AK PARTİ'DE ÇATLAK
Birleşim, İl Genel Meclis Başkanının seçiminin yapılmasıyla başladı.  AK Parti Gölpazarı Meclis Üyesi Ali Şenel, Ak Parti grubu adına söz alarak mevcut meclis başkanı Serkan Yıldırım'ı "başkan adayı" olarak önerdi.  Muhalefet sıralarından bir öneri gelmezken AK Parti Bozüyük Meclis Üyesi Oğuz Sertler söz alarak kendisinin başkan adayı olduğunu açıkladı. 
Sertler'in adaylığını açıklamasının ardından birleşime Meclis Başkanı Yıldırım tarafından on dakika ara verildi. Bu esnada AK Parti meclis grubu, kendi aralarında görüşürken, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ile Oğuz Sertler'de birlikte kısa bir görüşme yaptı. 
Meclis üyeleri, aranın ardından yeniden salona döndü.  Ancak AK Parti grubu adına Pazaryeri Ak Parti il Genel Meclis Üyesi Mayir Küçük tekrar ara verilmesi istedi. Bu duruma muhalefet sıraları tepki göstererek, seçime geçilmesini istedi. Muhalefetin tepkilerine rağmen birleşime tekrar bir on dakikalık ara verildi. 
AK Parti grup odasından yükselen sesler ve hararetli tartışmalar kapalı kapılar ardından bile duyulurken, görüşmelere il başkanı Fikret Karabıyık ile Bozüyük İlçe Başkanı Mesut Çetin'de katıldı.   
SONUÇ İLK TURDA NETLEŞTİ
Ak Partili meclis üyelerinin salona gergin şekilde geldikleri gözlemlenirken, aranın ardından meclis başkanlığı için oy verme işlemine geçildi. Yapılan oylamada Ak Parti gurubunun adayı Serkan Yıldırım 9, bireysel olarak adaylığını açıklayan Oğuz Sertler 10 oy alırken 1 oy ise boş çıktı. Böylelikle İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı Oğuz Sertler oldu. Sertler'in başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte Bozüyük Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Mestan Mercan, Sertler'e portresinin bulunduğu tablo hediye etti. Tablodaki "Oğuz Sertler İl Genel Meclis Başkanı"  ifadesi ise dikkatlerden kaçmadı. 
BOŞ OYU KİM KULLANDI?
İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminin sona ermesinin ardından tüm dikkatler boş oyu kimin kullandığına çevrildi. Muhalefetin Oğuz Sertler'e tam destek verdiği düşünülerek boş oyun AK Parti sıralarından çıktığına kesin gözüyle bakılıyor. 
İlk olarak Bozüyük'ün AK Partili diğer üyesi Nizamettin Çam'ın boş oy kullanmış olabileceği düşünüldü. Ayrıca İnhisar üyelerinin arasındaki serinlikten dolayı İnhisar kanadından fire verilmiş olabileceği tahminler arasına girerken seçimin ardından yapılan birinci başkanvekilliği seçiminde tahminlerin yönü çevrildi. 
AK Parti grubu, birinci başkanvekilliği için Mayir Küçük'ü önermesine rağmen yine AK Partili H. Hüseyin Çelik, birinci başkanvekilliği için kendisini önerdi. Böylelikle şimşekleri üzerine çeken Çelik'in boş oyu verdiği görüşü hakim oldu.  
AK PARTİ'DE ÇATLAK DERİNLEŞTİ
Birinci başkanvekilliği seçiminde yapılan oylamada 12'ye 8 oyla H. Hüseyin Çelik birinci çıktı. Ancak 9 muhalefet üyesi, H. Hüseyin Çelik'in kendisi ve Oğuz Sertler'in de Çelik'e oy verdiği düşünüldüğünde yine bir çatlak daha yaşandı. Mevcut oylara bakıldığında 11 oy alması öngörülen Çelik'in 12 oya ulaşması, AK Parti grubundaki çatlağın derinleştiğini gösterdi.
2. Başkanvekilliği seçiminde de AK Parti grubu kendi adayını yine seçemedi.  2. Başkavekilliği için AK Parti grubu Ali Şenel'i önerdi, MHP grubu ise Haluk Filizli'yi aday olarak gösterdi. AK Parti grubuna uymayarak muhalefetle beraber hareket eden H. Hüseyin Çelik, 2. Başkanvekilliği seçimine katılmayarak muhalefete de oyun attı. 19 meclis üyesinin katıldığı oylamada MHP adayı Haluk Filizli 10, AK Parti adayı Ali Şenel ise 9 oy aldı. Böylelikle 2. Başkanvekilli MHP'nin adayı Haluk Filizli oldu. 
ORTALIK KARIŞTI!
Birinci başkanvekilliği seçiminin ardından yapılan 2. Başkanvekilliği seçimi sonunda ortalık karıştı. AK Partililer salonu terk ederek birleşimin devamında yer almayacaklarını söylediler. Oylama sonrasında söz alan Serkan Yıldırım, AK Parti grubunun ikinci oturuma katılmayacağını ifade ederek,"İster kapatın, ister devam edin, biz salonu terk ediyoruz" dedi. Bunun ardından AK Partililer toplantı salonundan ayrıldı.
AK PARTİLİLER GERİ DÖNDÜ!
Yaklaşık 4 saat süren seçim maratonu AK Parti grubunun yeniden salona dönmesi ve İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in toplantıyı bitirmesiyle sona erdi. Meclis Başkanı Sertler, 5 Nisan Salı günkü birleşimde katip üye, il encümeni ve komisyonlara üye seçiminin yapılacağını söyledi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 4507 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum