AK Partili Kaya, Semih Şahin’i kınadı!

AK Partili Kaya, Semih Şahin’i kınadı!

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Çetin Kaya, Belediye Başkanı Semih Şahin’in AK Partili Muhammed Karadayı’ya yönelik ‘Terbiyesizlik yapma’ ifadesine tepki göstererek Başkan Şahin’i kınadı.

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Çetin Kaya, Belediye Başkanı Semih Şahin’in AK Partili Muhammed Karadayı’ya yönelik ‘Terbiyesizlik yapma’ ifadesine tepki göstererek Başkan Şahin’i kınadı. 

Bilindiği üzere, Bilecik Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde, AK Partili Muhammed Karadayı ile Belediye Başkanı Semih Şahin arasında yine söz vermeme tartışması yaşandı. Yaşanan tartışma üzerine ses tonunu yükselten Başkan Şahin Karadayı’ya ‘Terbiyesizlik yapma’ diyerek çıkıştı ve söz hakkı vermedi. Bunun üzerine mecliste gergin anlar yaşandı. 

Toplantıda yaşanan bu tartışmaların ardından AK Partili Meclis Üyesi Çetin Kaya’dan bir açıklama geldi. Çetin Kaya, gazetemize yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Semih Şahin’in meclis toplantılarında kullandığı kötü dile dikkat çekerek, Başkan Şahin’in kendisine yönelik ‘sus deyince susacaksın’ ve ‘kapat çeneni’ sözlerine atıfta bulunarak, “Başkan beyi kınıyorum. Başkan beyin tutumunu ve onun bu tutumunu destekleyen Millet İttifakı üyelerini Bilecikli vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum” ifadesini kullandı. 

Çetin Kaya, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Seviyesizlikte sınırları aşan meclis toplantılarına şahitlik ediyoruz. Muhammed Karadayı kardeşime ‘Terbiyesizlik yapma’ denilmesi ve bir önceki mecliste şahsıma gündemle ilgili önce söz verip sözüm bitmeden hakaret içeren tek bir cümle kurmamama rağmen ‘sus deyince susacaksın’ ve ‘kapat çeneni’ sözleri meclis tutanaklarına geçmiş durumda. Cumhur ittifakı meclis üyeleri olarak bizlere haklarını savunmamız için oy veren binlerce vatandaşımızın bizlere ilettiği sorunları meclise taşıdığımız için rahatsız olan ve sözümüzü keserek binlerce vatandaşımızı susturmaya çalışan başkan beyi kınıyorum. Biz 2 yılı aşkın süredir kendisine oy veren binlerce vatandaşımıza saygımızdan tek bir kötü söz söylemedik. Seçim döneminde ise AK Parti meclis üyesi adayı olmama rağmen STK başkanı olarak yüzlerce üyemizle gösterdiğimiz misafirperverlik için kendisinden, meclis üyelerinden ve CHP heyetinden teşekkür aldığımızı ve bunun kendileri için bir demokrasi dersi olacağını umuyorduk. Fakat her fırsatta saygısız tutum ve ithamlarına defalarca maruz kaldığımız Başkan beyi kınıyorum. Bizlere karşı takındıkları bu tutum nedeni ile başkan beyi ve bu tutumunu alkışlayarak bizlere had bildirmeye çalışan Millet İttifakı meclis üyeleri ile meclise katılan Millet İttifakı temsilcilerini Bilecik’te yaşayan ve gönlü Bilecik için çarpan çok kıymetli vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum.” 

Bu haber toplam 3141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum