AK PARTİ’NİN JESTİ HAVADA KALDI

AK PARTİ’NİN JESTİ HAVADA KALDI

İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının ikinci birleşiminde; İnsan Hakları İlçe Kurullarında görev alacak üyelerin seçimi gerçekleşti. İlçelerin il genel meclis üyeleri arasından yapılan seçimde AK Parti grubunun yaptığı jest karşılıksız kaldı. 

AK Parti grubu, Merkez İlçe İnsan Hakları Kurulu için CHP’li Hikmet Turhan’ı önererek bir jest yaptı. Ancak AK Parti grubunun bu jesti Gölpazarı üye seçiminde karşılıksız kaldı. AK Parti, Merkez İlçe’nin ardından İnhisar için Nihal Arslan’ı ve Gölpazarı içinde Ali Şenel’i önerdi. İki üyesi de AK Partili olan İnhisar’da Nihal Arslan seçilirken Gölpazarı seçiminde ise partisine ihanet eden muhalefet destekli il genel meclis başkanı devreye girdi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Serkan Yıldırım, Merkez İlçe için Hikmet Turhan’ı önerdiklerini belirterek Gölpazarı’na ise Ali Şenel’in seçilmesini önerdi. Ancak Gölpazarı’nın CHP’li Üyesi Turgay Yılmaz’da aday olduğunu açıkladı. Yapılan oylama sonucu, CHP ve MHP’nin Turgay Yılmaz’ı destekleyen oylarına il genel meclis başkanı Sertler’den de destek geldi ve Gölpazarı İnsan Hakları Kurulu’na Turgay Yılmaz seçildi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2676 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.