AKADEMİK YIL AÇILDI

AKADEMİK YIL AÇILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Akademik açılış töreni yapıldı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törene Vali Süleyman Elban, Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, bazı il müdürleri, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı. 

Tören, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimini konu alan video gösterisinin izlenilmesiyle başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Törene katılamayan Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir'in telgrafının okunduğu programın devamında ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin tanıtım videosu izlenildi. 

akademik-yil-acildi2.jpg

18 BİN ÖĞRENCİ

Tören daha sonra konuşmalar ile devam etti. İlk olarak kürsüye Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş geldi. Rektör Taş konuşmasında, üniversitenin 18 bin öğrencisi, 500'e yakın akademik personeli ve 132 programıyla büyük bir aile olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin önemli bir rol oynayacağını söyledi. Rektör Taş konuşmasının devamında üniversitenin hedeflerinden ve yapılan çalışmalarından bahsederek öğrencilere seslendi. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'ın ardından, Belediye Başkanı Selim Yağcı konuştu. Başkan Yağcı, üniversitenin başladığı nokta ile bugün geldiği noktanın son derece önemli olduğunu ifade ederek, üniversitenin bugüne kadar ki tüm kadrolarına teşekkür etti. 

akademik-yil-acildi3.jpg

Başkan Yağcı'nın ardından Milletvekili Yaşar Tüzün konuştu. Tüzün, 2006 yılında Bilecik'te üniversitenin kurulmasında kendisinin de payının olduğuna vurgu yaparak: "Bugün üniversitemizin geldiği noktayı gördüğümde büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum" dedi. 

"ÜNİVERSİTELERDE ÖZGÜR DÜŞÜNCELER OLMALI"

Vali Süleyman Elban ise konuşmasında 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine değinerek, üniversitelerde özgür düşünce ikliminin olması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Elban şöyle konuştu: "Yaşananların arkasında bir çok neden sayabiliriz ama bir tanesi de o insanların özgür düşüncesinin olmamasını gösterebiliriz. Üniversiteden beklentimiz üniversiteler özgür düşünce ikliminin yaratıldığı yerler olmalı. Aklı hür, vicadı hür, serbest düşünen, bilme, ilme, değer veren vicdanına göre hareket edebilen, elindeki veriyi kullanan insanlar yetiştirmemiz, öyle ortamlar oluşturmamız gerekiyor üniversitelerde."dedi. 

BAŞKAN YAĞCI'DAN JEST

Konuşmaların ardından puan türüne göre en yüksek puanı alarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine yerleşen öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödül törenin ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı, puan türüne göre en yüksek puanı alarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine yerleşen öğrencilere 500 TL yardım yapacaklarını ifade etti. Başkan Yağcı'nın bu jesti salonda büyük alkış aldı. 

akademik-yil-acildi4.jpg

İLK DERS ZORLU'DAN

Ardından üniversitenin 2016-2017 akademik yılı ilk dersini Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Zorlu verdi. Dersin ardından Rektör Taş, Prof. Dr. Cem Zorlu'ya üniversite anı tabağı hediye etti. Program daha sonra ikramlarla sona erdi. 

akademik-yil-acildi5.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2240 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.