ALİ'NİN DÜĞÜNÜ HASRET GİDERDİ

ALİ'NİN DÜĞÜNÜ HASRET GİDERDİ

Kurtköy'de eski düğünleri aratmayan bir düğün yapıldı. Eski köy düğünleri gelenekleri yaşatılarak yapılan düğün cemiyetinde Fatma ve Ali Koç dünya evine girdi.
Cumartesi günü davullar tarihi kahvehaneleri gezerek halkı düğünün yapılacağı tarihi Yukarı Çeşme meydanına davet edilerek başlayan düğün, akşam bayanlara kına gecesi erkeklere davullu zurnallı çalgılı eğlence ile devam etti. Damadın arkadaşları hane sahibinin oğullarını ve damatı çeşmenin oluğuna attarak ıslattı. Misafirlerin doyasıya eğlendiği gece geç saatlere kadar devam etti.
Pazar günü köy halkının huzurunda yukarı camide tekbirlerle damat giydirme yapıldı. Çalgılı eğlencenin devam ettiği meydanda ağır oyunlar diye tabir edilen Bilecik Çiftetellisi, karşılama, zeybek, cezayir gibi oyunlar ustalar tarafından oynandı. Gelin almanın ardından damat çevirme ve takı töreni ile pazar günü akşamına kadar devam etti.
Niyazi ve Naciye Koç'un üçüncü evlatları olan Ali Koç'ta, İzmir'den Fatma hanımla dünya evine girdi. Köy halkının eski düğün geleneklerini hasretle yadettiği düğün sonrası gazetemize konuşan damatın ağabeyi Şükrü Koç; "Cemiyetimizi köyde yapmayı arzuladık. Salon düğünleri köy geleneklerimizin yitirmemize neden oluyor. Geleneklerimize, adetlerimize göre düğün yaptık. Tüm davetlilerimize teşekkür ederim" dedi.

alinin-dugunu-hasret-giderdi3.jpg

alinin-dugunu-hasret-giderdi2.jpg

alinin-dugunu-hasret-giderdi8.jpg

alinin-dugunu-hasret-giderdi4.jpg

alinin-dugunu-hasret-giderdi6.jpg
alinin-dugunu-hasret-giderdi5-001.jpg

alinin-dugunu-hasret-giderdi7.jpg

Kaynak:M.Bahadır ORAL

Bu haber toplam 5895 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum