ALPERENLER, DOĞU TÜRKİSTANLILARA SAHİP ÇIKTI

ALPERENLER, DOĞU TÜRKİSTANLILARA SAHİP ÇIKTI

Büyük Birlik Partisi Bilecik İl Başkanlığı, Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne dikkat çekmek için İstanbul’dan Ankara’ya giden heyeti Bilecik’te ağırladı. Doğu Türkistanlılar, Alperen Ocakları ve BBP yöneticileri tarafından karşılanarak ilimizde misafir edildi.

alperenler-dogu-turkistanlilara-sahip-cikti2.jpg

BBP İl Başkanı Murat Önal, uzun yıllardır Doğu Türkistan’da bitmek bilmeyen zulme dikkat çekerek, Türk ve Müslüman coğrafyasının bu zulme sessiz kalmamasını istedi. Murat Önal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Doğu Türkistan’da ağır bir zulüm yaşanıyor. Dinsiz Çin yönetimi altında milyonlarca kardeşimiz katledildi ve katledilmeye devam ediyor. Tüm dünya üç maymunu oynamaya devam ediyor. İslam düşmanı ülkelerin bu drama sessiz kalmaları tabiatlarının gereği olduğu gibi Türk ve İslam aleminin ise bu zulme sessiz kalması kabul edilebilir bir durum değildir.

Kardeşine sahip çıkmayan İslam aleminin bir an evvel silkinip kendine gelmesi gerekiyor. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun her zaman mazlumların yanında olan bir ecdadın torunları olarak özüne dönüp kardeşine sahip çıkmalıdır. Hoca Ahmet Yesevi’nin atmış olduğu Alperen ruhunu bu yüzyılda yaşayan ve yaşatmaya çalışan bizler hiçbir zaman bu zulme sessiz kalmadı. Bundan sonrada kalmayacağız. Mazlumun yanında zalimin karşısında olacağız. Doğu Türkistan’ı mücadelesinde yalnız bırakmayacağız, yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6496 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.