'ALT YAPIDA BÜYÜK SORUN VAR'

'ALT YAPIDA BÜYÜK SORUN VAR'

Belediye Başkanı Semih Şahin, ‘Su baskını ve alt yapı sorunları’ başlıklı halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Başkan Semih Şahin, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, ilimizde yaşanan su baskınları ve alt yapı sorunlarıyla ilgili hazırlanan çalışmayı kamuoyu ile paylaştı. 

Halkın katılımının az olduğu toplantıda; geçtiğimiz haftalarda etkili olan yağışlardan sonra ortaya çıkan tablonun kendileri için yön belirleyici olduğunu ifade eden Semih Şahin, “Mevcut durumu tespit ettik, alt yapıda büyük sorunlar var” dedi. 

bilecik-belediye-baskani-semih-sahin2.jpg

‘BİLECİK’İN ALT YAPI PROJELERİ YOK’

Tespit edilen sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin bir sunum gerçekleştiren Başkan Semih Şahin, çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirerek, Bilecik Belediyesi’nde kentin alt yapısına ilişkin projelerin olmadığını öne sürdü. İlimiz alt yapısının çağın gerisinde kaldığını söyleyen Şahin, “Bu şehrin 21.YY’da alt yapı projesi yok. Doğru düzgün bir paftaya bile ulaşamadık. Alt yapımız vahim” ifadelerini kullandı. 

‘SORUNLARI TESPİT ETTİK, ÇÖZECEĞİZ’

Belediye Başkanı Semih Şahin, su baskınları ve alt yapı sorunlarıyla ilgili sunumunda, şu hususlara dikkat çekti:

“Bizler Bilecik’in altyapı sorunlarını çözmek için her biri kendi alanında deneyimli isimlerden bir ekip oluşturduk. Altyapı sorununa dair etkili ve inovatif projeler yaratabilmek için eski dönem verilerini inceledik ve bu anlamda veri toplamaya devam ediyoruz. Sorunları tespit ettik, çözeceğiz. 

Mazgalları temizlemekle çözülecek bir durum yok. Mazgal kanalları da bozuk, önemli olan kanalın çalışması. Izgara sayıları yetersiz. Yollarda eğim yok, asfalt üstüne atılan asfaltlar bordürleri kapatmış yani yollarda arızalı. Yağmur suyu hatları kanalizasyon hatlarına bağlanmış. 

bilecik-belediye-baskani-semih-sahin3.jpg

‘DESTEK İSTEMİYORUZ, ENGEL OLMASINLAR YETER’

Belediye borçlandırılarak arıtma tesisi yapılmış. Tesis güzel ama çalışmıyor. Çalışmayan tesisi teslim almışlar. Şehrin altyapısına ilişkin en yakın veri 2013 yılına ait. Altyapı sorununa dair güncel herhangi bir veriye ulaşamadığımız için mevcut durum tespitini yapmak üzere çalışmalara başladık. Hızlı bir çalışma yapıyoruz. Önce kendi alt yapımızı tamamladık şimdi şehrin alt yapısını yapacağız. Bilecik’in alt yapı sorununu çözeceğiz, destek istemiyoruz ama engel olmasınlar yeter.

‘3 YIL İÇİNDE TAMAMLAMAYI PLANLIYORUZ’

Bizim şu an acil olarak yapacağımız çalışma, ilimizdeki altyapıya ilişkin çalışmalar gerçekleştiren kurumlardan ellerindeki veriler ile bizim toplayacağımız bilgiler ışığında şehrin haritasını çıkarmak olacak. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzü de oluşturduk. Bu anlamda önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hesaplamalarımıza göre önümüzdeki 3 yıl içinde şehrin bu anlamdaki altyapı çalışmalarında önemli mesafeler kat edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

bilecik-belediye-baskani-semih-sahin4.jpg

Toplantıda ayrıca Başkan Yardımcısı Muharrem Dumansızoğlu ve Danışman Rafet Özbek tarafından teknik bilgiler verildi ve sorular cevaplandırıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Başkan Danışmanı Rafet Özbek, Başkan Yardımcısı Muharrem Dumansızoğlu, belediye ve il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2882 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum