Arıcılık ve ipekböcekçiliği projelerine hibe

Arıcılık ve ipekböcekçiliği projelerine hibe

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, arıcılık ve ipekböcekçiliği projelerine hibe desteği verileceği bildirildi.

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, arıcılık ve ipekböcekçiliği projelerine hibe desteği verileceği bildirildi. 

Açıklamaya göre, arıcılık ve arı ürünleri üretiminde kullanılacak makine-ekipman alımına yüzde 50, ipek böceği yetiştiriciliği yatırımları dut bahçesi tesisi ile toplu besleme evi inşaatına ve makine-ekipman alımına yüzde 100 hibe desteği sağlanacak. 

Başvuruda bulunmak isteyenler için son gün ise 22 Ocak. 

Tarım ve Orman Müdürlüğü, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"İlimizde arıcılık ve arı ürünleri üretiminde kullanılacak makine-ekipman alımına %50, İpek böceği yetiştiriciliği yatırımları dut bahçesi tesisi ile toplu besleme evi inşaatına ve makine- ekipman alımına da %100 hibe desteği sağlanacaktır.

Arıcılık hibe desteğine; Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye olup 3 yıldır Arıcılık kayıt sistemine (AKS) kayıtlı, 50 ve üstü arılı kovana sahip yetiştiriciler başvurabilecektir.

İpekböcekçiliği başvurularında ise; Toplu besleme evi inşaatı, makine, alet-ekipman alımı ve dut bahçesi tesisi, toplu besleme evi inşaatı, makine, alet-ekipman alımı yatırımları, tekli besleme evi inşaatı, makine, alet-ekipman alımı ve dut bahçesi tesisi yatırımlarında hibe desteği sağlanacaktır.

Projeler hakkında detaylı bilgi almak isteyen yatırımcıların Bilecik il/ ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir." 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2796 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.