ARILAR TÜRK BAYRAĞI ÇİZDİ

ARILAR TÜRK BAYRAĞI ÇİZDİ

Bozüyük'te, arı kovanından çıkarılan bir bal peteğinin üzerindeki ay yıldız şekli görenleri şaşırtıyor.

Bozüyük'te dededen toruna 60 yıldır arıcılık yapan Abdullah Özgüneş'in arıları bal peteğine ay yıldızlı Türk Bayrağı çizdi. 4. kuşağı yetiştiren Özgüneş 'Böyle bir olaya tanık olmamıştım' diyerek geçen senelerde arıların bal peteğine 'Allah' yazısını yazdığını belirtti. 

Abdullah Özgüneş, arılarının kovanından çıkan bir bal peteğinin üzerinde Türk bayrağındaki gibi ay yıldız şekli olduğunu görünce gözlerine inanamadı. Peteği arılardan tamamen temizleyen Özgüneş, ay yıldız şeklinin daha da belirgin olduğunu fark etti.

"BÖYLE BİR OLAYA TANIK OLMAMIŞTIM"

Abdullah Özgüneş arıların ürettiği balı sağım yaparken petekteki şekilleri fark ettiğini söyledi. Gördüğü olay karşısındaki şaşkınlığını dile getiren Özgüneş;"60 yıldır dededen toruna arıcılık mesleğini yapıyoruz, arıların petek üzerinde değişik isimler yazdıklarını duydum ama birebir böyle bir olaya tanık olmamıştım. Geçenlerde arılarımdan bal sağımı yaparken peteğin üzerinde bayrağa benzer bir şekil gördüm, peteğin üzerinden arıları tamamen temizlediğimde, çok güzel yapılmış bir Türk bayrağının olduğunu fark ettim.  Ayrıca bu sene bal sezonu oldukça iyi durumda. Gençlerimizin arıcılıkla uğraşması gerekiyor." dedi.

arilar-turk-bayragi1.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum