ARTIK YASAK!

ARTIK YASAK!

Bilecik Belediyesi öncülüğünde, Şeyh Edebali Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bilecik Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Yeşilay Derneği Bilecik Şubesi işbirliğinde; sağlıklı nesiller yetiştirmek ve sağlıklı geleceklere ulaşmak için dumansız hava sahası iş birliği protokolü imzalandı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen protokol törenine; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Serkan Kadir Keskin ve Yeşilay Derneği Bilecik Şubesi yetkilisi katıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, protokol törenindeki konuşmasına, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain işgal ve darbe girişimini, protokolde bulunan paydaşlar adına kınadıklarını belirterek, başladı.

Necip Türk Milletinin hain darbe ve işgal planını büyük kahramanlıklar göstererek, engellediğini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, demokrasi mücadelesinde şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınları ve Türk milletine sabırlar diledi.

1-181.jpg

Daha sonra imzalanan protokol hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı protokolü; 03.07.2005 tarih ve 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15. maddesinin (b) bendi gereğince belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını belirli kuralla rçerçevesinde karşılamak, toplum düzenini, genel ahlakı, genel sağlığı ve çevre ile ekonomik düzeni korumak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

''GELECEĞİMİZİ SİGARA VE BUNA BENZER ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAMIZ TEMEL GÖREVLERİMİZDENDİR''

Bilecik'teki kurumlar işbirliğinde gerçekleştirilen protokolün önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

''Birliğimiz ve beraberliğimizin bir nişanesini de gençlerimiz ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümesi için yaptığımız bu son derece faydalı protokoldür. İlgili tüm kamu kurumu yöneticileriyle bir araya gelerek, böyle güzel bir çalışmaya imza atıyoruz. Malumunuz üzere bir önceki belediye meclisimizde parklarımızda, spor alanları ve oyun alanları ile yürüyüş alanlarında sigara içilmemesi noktasında Zabıta yönetmeliğimize ek bir yönerge eklemiştik. Aslında bu protokolün kapsamına şehrimizdeki her bir vatandaşımız katılıyor. Çünkü bu konu toplum olarak hepimizi ilgilendiren bir durum. Dolayısıyla çocuk parklarında oynayan çocuklar, bizim torunumuz ya da çocuğumuz olmayabilir ancak o çocuklar hepimizin geleceğidir. Onun

için bu geleceğimizi sigara ve benzeri alışkanlıklardan kurtarmamız, hepimizin görevidir. Biz de bu protokol kapsamında bunu garanti altına almak, buna ilişkin tedbirlerin uygulanması noktasında işbirliği içinde olmayı amaçlıyoruz. Diğer yandan sigarayı bırakma anlamında buradaki paydaşların katılımıyla gerekli sempozyum, konferans ve söyleşiler ile bu amaç doğrultusunda gayret göstermek son derece önemlidir. Aynı zamanda çocuklarımızı çeşitli bağımlılıklara karşı korumak ve bu yönde çözümler geliştirmeye yönelik olarak zaten kurumlarımız görevlerini yapıyorlar. Bu protokol ile bizler bu uygulamaları daha verimli ve güzel sonuç verecek şekilde yapmak ittiyoruz.''

"VATANDAŞLARIMIZIN BU KONUDA DUYARLI OLMALARINI VE DESTEK VERMELERİNİ BEKLİYORUZ''

Gerçekleştirilen protokolün önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, daha verimli bir sonucun alınması için vatandaşlardan destek beklediklerini belirterek, ''Bu protokol ile artık belediye olarak parklarda sigara içilmesinin yasak olduğuna dair uyarı yapma yetkisini elde ediyoruz. Belediye Meclisimizin bu yöndeki kararına ilişkin cezaya tabi olunabileceği uyarısında bulunabiliyoruz. Tabi ki bu anlamda bizler vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Yani bizler belediye olarak her bir parkımıza zabıta koyamayacağımıza göre, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olarak gerekli uyarıları yapmasını bekliyoruz. Ben bu son derece faydalı olan protokole katkı sağlayan bütün kurum temsilcilerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

"SİGARA VE BENZERİ ALIŞKANLIKLARIN ZARARINA İLİŞKİN MADDİ YÖNDEN YAPTIRIM UYGULAYABİLEN İLK ŞEHİR KONUMUNDA"

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ayrıca Bilecik Belediye Meclisi tarafından, kamuya açık çocuk parları gibi temelde çocukların faydalandığı tüm açık alanlarda ve yürüyüş yolu, egzersiz yapılan kısımlar gibi kullanıcıların spor yapmaları için kurumlarca oluşturulmuş alanların Dumansız Hava Sahası olarak belirlendiğini ifade etti.

2-170.jpg

Bilecik Belediye Başkanlığı olarak Belediye Yasakları ve Kurallara İlişkin Yönetmelik kapsamında belediye meclisinin 24 nolu ve 22.04.2013 tarihli kararı kapsamında gerekli denetimlerin ilgili kurumlar ve kuruluşlar tarafından yapılmasının amaçlandığını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen protokol ile sigara ve benzeri alışkanlıkların zararına ilişkin maddi yönden yaptırım uygulayabilen ilk şehir konumunda olduklarını söyledi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise sağlıkla ilgili bir çalışmada paydaş olarak bulundukları için duyduğu memnuniyeti belirterek, bu konuda üniversite olarak yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise gerçekleştirilen çalışmanın önemine değindi. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak belediyemizin öncülüğünde gerçekleştirilen bu protokolü son derece önemsediklerini belirten Durmuş, Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya öncülüğünden dolayı teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Serkan Kadir Keskin ve Yeşilay Derneği Bilecik Şubesi yetkilisi de Bilecik'teki kurumlar arasında gerçekleştirilen çalışmanın önemini belirten açıklamalar yaptı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer paydaşlar, hazırlanan protokolü imzaladı.

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 4769 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum