ASANSÖR PROJESİ SORUNSUZ İLERLİYOR

ASANSÖR PROJESİ SORUNSUZ İLERLİYOR

Şeyh Edebali Türbesi'ne çıkamayan yaşlılar ve engelliler için yapılacak asansör projesinin hayata geçmesinin ardından asansörün montaj işlemleri başladı. Yükselen asansör iyiden iyiye görünür hale gelirken, çalışmanın en kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. 

asansor-projesi-sorunsuz-ilerliyor2.jpg

Hatırlanacağı üzere; yaklaşık 8 yıl önce, Ahmet Özünlü’nün Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanlığı döneminde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan projeye finansman desteği sözü alınarak süreç başladı. İlgili izinler ve bürokratik işlemlerin tamamlanması oldukça uzun zaman alırken, Bilecik kamuoyu konunun her daim yakın takipçisi oldu. 

Gelinen süreçte, yaklaşık 4 yıl önce projenin önündeki engellerin kaldırıldığı ve başlayacağı açıklandı ancak, projede yaşanan son dakika yer değişikliği sebebiyle süreç bir kez daha uzadı. 2018 yılının sonunda proje hazır hale getirilerek ihale sürecine girildi. Dört gözle beklenen ihale 2019 yılı Aralık ayında yapıldı. 

Son olarak, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından proje resmen start aldı. İhaleyi alan firma tarafından asansörün imalatına ve türbede konulacağı alanda kazı işlemlerine başlandı. Kazının ardından asansörün montajına geçilerek asansör yükselmeye başladı. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum