ATABEK BİLECİK’TEN SÖZ ALDI

ATABEK BİLECİK’TEN SÖZ ALDI

Ak Parti İl Koordinatörü Çiğdem Erdoğan Atabek, Bilecikliler'den Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarı sözünü aldı. 

Ahmet MEŞE

Ak Parti İl Koordinatörü Çiğdem Erdoğan Atabek ilk kez partililerle buluştu. Yakın zamanda koordinatörlük görevine atanan Atabek, partisinin Bilecik teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Partililerle ilk buluşmasında önemli mesajlar veren Atabek, Bilecik'ten sözü aldı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Atabek, Başbakan Erdoğan'a Bilecik'ten güzel haberler götürmek için söz istedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bilecik'ten başarı sözünü alan Atabek," Ben Bilecik'ten Ankara'ya çok güçlü bir ses götürmek istiyorum. Başbakanımıza Bilecik tamam demek istiyorum. Yerel seçimlerden aldığı oydan daha fazlasıyla sizin arkanızda duracak demek istiyorum. Bu sözü veriyor musunuz?" dedi. 

Atabek'in bu sorusu üzerine salondan alkışlar yükseldi. Ak Partililer alkışları ile Atabek'e söz verdiklerini gösterdi. 

'ÇOK GÜZEL BİR İLİNİZ VAR'

Konuşmasına Bilecik'ten bahsederek başlayan Atabek, Başkan Yağcı'ya teşekkür etti. Atabek, " Yakın zamanda Bilecik il koordinatörlüğüne atandım. Çok güzel bir iliniz var gerçekten maneviyatı çok yüksek. Doğası, iklimi çok güzel. Dışarıdan gelen bir kardeşiniz olarak çok güzel bir memlekette yaşadığınızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok güzel bir salonunuz var, belediye başkanınızı tebrik ediyorum. Bilecik'te böyle güzel, şık ve büyük bir salonun olması halkımıza ve teşkilatımıza büyük bir hizmet" ifadelerini kullandı.

'BİLECİK'TE İSTİKRARI GÖSTERİYOR'

İl Koordinatörü Atabek konuşmasında şunları dile getirdi:

" Genel merkezin bizi buralara gönderme sebebini gönül açıklığıyla sizlerle paylaşmak istiyorum. Buradaki uyuma daha fazla katkı sağlamak. Belediye başkanımız, milletvekilimiz burada uzun zamandır görevine devam ediyor. Bu Bilecik'teki istikrarı gösteriyor. İstikrarın olduğu her ilde başarı vardır. Bilecik'te de çok güzel başarılar var. Daha fazlasını önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde el ele gönül gönüle göstereceğiz. 

Ben il başkanları toplantısından bahsetmek istiyorum. Toplantıya katılanlar Başbakanımzla son toplantılarımız mı diye düşünmüştür, bizlerinde kalbinden geçti gerçekten. Biz onu sadece genel başkan olarak değil, bir abi, baba, amca, aile büyüğü, devlet adamı, dünya lideri olarak seviyoruz. Ne kadar şanslı olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Böyle liderler dünyaya yüz yılda bir gelir. Biz böyle bir liderle yol arkadaşlığı yapma fırsatı yakaladık. Ne kadar nasipli olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Bir diğer nasipli olduğumuz tarafımız ise yepyeni bir Türkiye inşaa ediyoruz. Ak kadrolar Türkiye'de sessiz bir devrim yaptı. Bu sessiz devrim tüm Dünya'da çok sesli bir şekilde yankılandı. Biz sadece Edirne'den Van'a bir sınır çizmedik. Biz, dünya üzerindeki bütün mazlumların, garibanların yanında olduk. İştye o yüzden Başbakanımız dünya lideri oldu.       

'KRİTİK VE ANLAMLI BİR SEÇİM'

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi çok kritik bir seçim ve hepimiz için çok anlamlı. İlk defa Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Dolayısıyla torunlarımıza anlatacağımız çok önemli bir anı diye düşünüyorum. Çok uzun yıllar sonra bizden sonraki nesiller bu yılları okurken bizim atalarımız böyle dönemlere şahitlik etmiş diyecekler. Yaptığımız iş gerçekten çok kıymetli. Biz çok büyük bir tarihe hep birlikte imza atıyoruz. 

Muhalefetin çatı adayı ne yağmur, ne kar tutar. Ne de rüzgara dayanır. Hep çatı dediler fakat bu çatının hep iki ucundan bahsettiler. Biri MHP biri CHP'idi. Sizlere üç tane tahlil vermek istiyorum. Devlet Bahçeli'nin bir açıklaması var 'MHP nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı istiyor?' Bir tanesi de şu Kılıçdaroğlu'nun yine böyle bir açıklaması var. Bu iki tarifi alın masaya yatırın. Ne kadar paralel olduğunu göreceksiniz. Çatı'nın üçüncü ucunda şöyle bir tahlil var. Yıl 2011, yer Cidde, bir görüşme yapılıyor. Bu görüşmenin bir tarafında Aydın Doğan var diğer tarafında adını söyleyemediğim ama soyadı İhsanoğlu olan beyefendi var. İşte çatının üçüncü ucuda bu. O yüzden bizim gerçekten bu çatıyı anlatmamız gerekiyor. Üçüncü ucu derin bir şekilde anlatırken iki muhalefet adayının Cumhurbaşkanı adayı açıklamalarının ne kadar paralel olduğunu çok iyi anlatmak gerekiyor. Bunu particilik için değil, çocuklarımızın geleceği için yapmamız gerekiyor. Bunu 10 yıldır bu davaya akıttığımız terler için yapmamız gerekiyor. Bu sebeple Bilecik'te tıklatmadığımız kapı bırakmamamız gerekiyor. Bu paralel ve derin çatıyı çok iyi anlatmamız gerekiyor. 

'17 ARALIK KIRILMA NOKTASIYDI'

17 Aralık çok önemli bir kırılma noktasıydı. Çünkü biz ilk defa kalbimizden hançerlendik, ilk defa sırtımızdan hançerlendik. Dost, kardeş bildiğimiz, aynı secdeye baş koyduğumuz insanlar tarafından hançerlendik. Dolayısıyla biz hiçbir zaman 17 Aralık'ı unutmayacağız. O camianın içerisinde aldanmış, aldatılmış, hiçbir şey bilmeyen o kadar çok arkadaşımız var ki sadece Allah'a ibadet edebilmek için buralarda fedakarlık yapmış o arkadaşlara da ulaşmamız gerekiyor. 

Hem muhalefet hem iktidar kanadındaki Cumhurbaşkanlığı adayı belirleme sürecinden bahsetmek istiyorum. CHP ve MHP adayını belirlediler, deklare ettiler. Sonra önce sen belirledin, ben belirledim demeye başladılar. Çocukça bir yarış yaptılar. Sonra patlak verdiler. Bir sürü milletvekili bizimle istişare etmediler, anti demokratikdir, biz bunu kendi tabanımıza anlatamayız dediler. Haklılar, çünkü CHP'nin tabanı ile belirlenen aday arasında hiçbir bağ yok. O başka pazarlıkların süslenmiş paketiydi. Bir kez daha CHP'nin ideolojisi olmadığını gördük. CHP'nin ne kadar anti demokratik olduğunu bir kez daha gördük. 

'MUHALEFET SINIFTA KALDI'

Bizim istişare mekanizmamızı anlatmak istiyorum. Bundan iki ay önce Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili ben partimin her kademesiyle bunu konuşmak istiyorum. Sadece partimle değil, vatandaşımla da bunu konuşmak istiyorum dedi. Sonra milletvekillerimizle buluştu Cumhurbaşkanı adayını sordu. İl başkanlarına, il genel meclis başkanlarına, kadın kollarına, gençlik kollarına, belediye başkanlarına sordu. Büyük kongre delegelerine sordu. Bakanlar Kurulu'na sordu. Anketler yapıldı her ilde. İşte Başbakanımız böyle bir lider. Bir kez daha gördük neden Ak Parti iktidar? Neden Başbakanımız dünya lideri? Böyle bir istişare mekanizmasını işletmek gerçekten çok muazzam bir iş. Muhalefet partileri istişarede sınıfta kaldı. Bu saatten sonra ne çatısı kurarlarsa kursunlar tutmaz. Halk gerçeği gördü. Herkes bunun farkında. Eski Türkiye'yi istemiyoruz. Halk, seçimlerde vermesi gereken cevabı verdi. 

'BU SÖZÜ VERİYOR MUSUNUZ?'

Cumhurbaşkanı seçimlerinde de aynı şeyin olacağına inanıyorum. Allah'ın izni ile ilk turda bu seçimi atlatacağız. İlk turun neden önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Dünya'daki prestijimiz için ilk turda Cumhurbaşkanını seçmemiz çok önemli. Dünya'nın dört bir tarafında bu seçim dört gözle bekleniyor. Çünkü Türkiye artık yeni Türkiye olduğu için her bölgede birinci ülke haline geldi. O yüzden bu oyun çok büyük bir oyun. Eğer ilk turda seçilirsek kurmaya çalışılan bu ittifak al aşağı edilmiş olacak.

Ben Bilecik'ten Ankara'ya çok güçlü bir ses götürmek istiyorum. Başbakanımıza Bilecik tamam demek istiyorum. Yerel seçimlerden aldığı oydan daha fazlasıyla sizin arkanızda duracak demek istiyorum. Bu sözü veriyor musunuz?' 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.