ATATÜRK ANILDI

ATATÜRK ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı. Tüm ülke genelinde olduğu ilmiz merkezind ve ilçelerde çeşitli anma programları yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. 

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saat 09.05’de çalınan siren ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bandosu eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. 

Atatürk'ü Anma Programı, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam etti. Burada Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi tarafından hazırlanan program büyük beğeni topladı. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapılırken öğrenciler tarafından şiirler okundu. Programda son olarak öğrenciler Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okurken, salonda bulunan öğrencilerin hep bir ağızdan ayağa kalkarak söyledikleri "Gençliğin Ata'ya Cevabı" büyük alkış aldı.

ataturk-anildi2.jpgataturk-anildi3.jpgataturk-anildi4.jpg

 

Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum