ATATÜRK PARKI’NIN TEMELİ ATILDI

ATATÜRK PARKI’NIN TEMELİ ATILDI

Bilecik Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Atatürk Parkı’nın temeli atıldı. -bilecik haber-

Yıkılan kültür sitesi ile eski çay bahçesinin bulunduğu alanda inşa edilecek parkın temel atma törenine; Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Yılmaz, Millet İttifakı’nın belediye ve il genel meclis üyeleri ile diğer davetliler katıldı. 

atatgrk-parkinin-temeli-atildi2.jpg

Belediye Başkanı Semih Şahin, burada yaptığı açıklamada, Atatürk Parkı’nın kente nefes aldıracağını söyledi. Atatürk Parkı’nın ardından 4 büyük park daha yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Semih Şahin, “Bize nefes alacak alanlar lazım. Bu projede bizim bu çerçevede başlattığımız önemli bir proje. Çünkü bizim şehir merkezinde başka bir yerimiz yok burayı en yeşil şekilde kullanmamız gerekiyor. İsmini Atatürk koymaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Semih Şahin, kentin çeşitli bölgelerinde devam eden alt yapı çalışmalarına değinerek, “21.YY’da alt yapısı olmayan bir şehir olmaktan bir an önce kurtulmamız lazım. Bu bir şehrin köyden kente geçişinin en önemli göstergesidir” şeklinde konuştu. 

atatgrk-parkinin-temeli-atildi3.jpg

Konuşmasının son bölümünde ilimizdeki COVİD-19 salgını ile mücadeleden bahseden Şahin, vatandaşların dikkatli olmalarını isteyerek, şöyle devam etti:

“Pandemi sürecinde halkımızla birlikte başarılı bir sınav verdik. Bilecik çok az vakayla atlattı. Tabiki dikkat etmezsek ikinci dalga gelebilir, tedbiri elden bırakmamak lazım. Hazırlıklarımız ikinci dalga olacakmış gibi sürüyor. Bilecik halkı yeterince hassas, diğer illere göre oldukça uyum sağlıyor. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ben ve ekibim, 2024 Mart ayına kadar neyi ne zaman yapacağımızı biliyoruz. Bunun için sizlerden destek olmanın yanısıra katılmanızı istiyoruz. Çünkü biz Bilecik’i halka rağmen değil halkla birlikte yöneteceğiz. Bugün temelini atacağımız proje aslında bir yıldır çalışılan bir proje. Bizde ben yaptım oldu diye bir şey yok. Bun projeye kent konseyi, odalar, STK’lar katkı sağladılar” ifadelerini kullandı. 

atatgrk-parkinin-temeli-atildi4.jpg

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı projeye ilişkin bilgiler verirken, diğer başkan yardımcısı Ahmet Gürses ise Bilecik Belediyesi’nin salgın ile mücadelesini anlattı. 

Konuşmaların ardından ilk beton dökülerek temel atıldı. 

atatgrk-parkinin-temeli-atildi5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4343 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum