ATEŞ, EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ

ATEŞ, EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, 2017 yılının ilk 6 ayı hakkında Bilecik ve ülke ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Ateş, ilk 6 ayda yakalanan yüzde 5’lik büyüme oranının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. 

TSO Başkanı Mefail Ateş, 2016 yılında yaşanan sıkıntılar sonrası çabuk toparlanarak büyüme eğilimi gösteren Türkiye ekonomisinin ne denli sağlam temellere dayandığının görüldüğünü dile getirdi.

2017 yılının ilk 6 ayında üretim ve ihracat rakamlarında yaşanan artışların sevindirici olduğuna değinen Mefail Ateş,”İlk 6 ayda otomotiv üretimi %42 oranında, otomotiv ihracatı %54 oranında, beyaz eşya üretimi %14 oranında, beyaz eşya satışı %32 oranında ve konut satışı ise %6 oranında artış göstermiştir” dedi.

Ülkemiz açısından ekonomik ve siyasal anlamda zor bir yıl olan 2016 yılının etkilerini minimuma indirmek adına devlet eli ile hayata geçirilen teşvik ve yardımlardan bahseden Mefail Ateş, özellikle TOBB üyeleri için hayata geçirilen Nefes Kredisi Projesi kapsamında ülkemizde 27.000 işverenin toplam 5 milyar TL kredi kullanırken, Bilecik’te ise üyelerinin yaklaşık 5 milyon TL tutarında düşük faizli kredi kullandırıldığını açıkladı.

Ateş, KOSGEB tarafından sağlanan sıfır faizli işletme kredisi desteği kapsamında ülke genelinde 260 bin KOBİ’ye 6,5 milyar TL tutarında kredi kullandırıldığını belirterek ilimizde ise 738 KOBİ’nin bu krediden faydalandığını dile getirdi.

Artan işsizlik oranları karşısında başlatılmış olan istihdam seferberliğinin de başarı ile devam ettiğini belirten Mefail Ateş ilk 6 ayda ülke genelinde 1,2 milyon kişilik istihdam artışı gerçekleştiğini belirterek,”İlimizde ilk 6 ay sonunda yaklaşık 3000 kişilik ilave istihdam sağlanmış olup bu alanda ilimiz istihdam seferberliğine katkı sağlayan iller arasında en üst sıralarda yerini almıştır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1903 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum