AYRIMCILIK, HAKSIZLIK, HOR GÖRÜLME...

AYRIMCILIK, HAKSIZLIK, HOR GÖRÜLME...

Okuyucu mektubundan anladığımıza göre bu kelimeler ne yazık ki bir sağlık çalışanına ait.

Sağlıktaki problemi hepimizin öncelikli problemi!..

Koronavirüs salgın hastalığında "ön cephede savaşanlar" sağlık personelleri. Gecelerini gündüzlerine katıp var güçleriyle çalışıyorlar. Ailelerini, çoluk çocuklarını uzun zaman göremiyorlar.

Peki bu tüm sağlık çalışanları için aynı mı?

Okuyucu mektubunda bunun böyle olmadığı, adaletli davranılmadığı anlatılıyor.

Pandemi öncesinde Özgür Akın'ın müdürlüğünü yaptığı Bilecik Devlet Hastanesinde idarecilerin eşleri yakınları ve yakın görüştükleri kişilerin sürekli nöbet listesinde yer aldığı ve diğer çalışanlardan daha fazla gelir elde ettiği;

Ancak

Pandemi döneminde yani sağlık personelinin en fazla efor sarf etmesi gereken dönemde aynı idarecilerin yakınları izin rapor gerekçeleriyle çalışmadıkları iddia ediliyor.

Yani iş yokken fazlasıyla nöbet tutmaya çalışan ve bu nöbetlerden gelir elde eden Bilecik Devlet Hastanesi idareci yakınları iş olduğu zaman parayı da istemiyoruz, tehlikeyi ve çalışmayı da deyip izin raporla vaziyeti idare ettikleri iddia ediliyor.

Yine okuyucunun iddiasında yoğun bakım sertifikası olan ve yoğun bakım 1 de çalışan bazı kişilerin yoğun bakım 2 ye görevlendirildiği bazılarının yoğun bakımdan görev değişikliği ile servislere alındığı; diğer taraftan yoğun bakım sertifikası olmayan bazı hemşirelerin yoğun bakımda görevlendirildiği, alakası olmayan servislerden yoğun bakıma alındığı iddia ediliyor.

Bu okuyucu mektubu anlaşılan bir sağlık çalışanı tarafından gazetemize geliyor ve çalışmaktan değil adaletsizlikten serzenişte bulunuluyor.

Özellikle okuyucu mektubundaki " Bilecik Devlet Hastanesinde salgın öncesinde olduğu gibi  personel arasında ayrımcılığa,haksızlığa ve hor görülmeye şiddetle devam edilmektedir" ifadeleri çok çarpıcı.

Bilecik Devlet Hastanesi'nde nöbet adaletsizliği ile ilgili bundan birkaç yıl önce de haber yapmıştık. Demek ki o dönemden bu yana kalıcı bir çözüm bulunamamış!..

Sağlık çalışanlarının hepsi bizim için kıymetli. Herkes insan canı için ve kendi sağlığını riske atarak çalışıyor.

Eğer sağlık çalışanları arasında bir adaletsizlik yaşanıyorsa bu adaletsizliğin de olmaması gerekir. Bu okuyucu mektubunun yetkililer tarafından dikkate alınarak konuya eğilmelerini, böyle bir dönemde adaletsizlik yapan idareci varsa gereğinin yapılmasını düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla...
 

Bu haber toplam 5407 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum