Azerbaycan bayrağı asılması sağlanamadı!

Azerbaycan bayrağı asılması sağlanamadı!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşiminde dikkat çeken bir olay yaşandı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, belediyeye ait binalara Azerbaycan bayrağı asılmasıyla ilgili Vali Bilal Şentürk ile yaptığı görüşmeyi anlatarak, “Vali bey ile konuştum, binalara çok şey değil, kamu binaları üzerine kendiside yaptırtmıyor biliyorsunuz…” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere; MHP Belediye Meclisi grubu geçtiğimiz Ekim ayı toplantısında, Bilecik Belediye Başkanlığı veya Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne Türkiye ile Azerbaycan bayraklarını asmayı teklif etmişti. Başkan Semih Şahin ise konuyla ilgili Vali Bilal Şentürk ile konuşacağını belirterek topu Vali Şentürk’e atmıştı.

Gelinen süreçte, Kasım ayı toplantısında söz alan MHP Grup Sözcüsü Akın Atakan, verdikleri önergenin akıbetini sorarak bayrak asan belediyeleri anımsattı. Akın Atakan, “Birçok belediye Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını astı. Vali bey ile görüşecektiniz, durum nedir?” diye sordu.

azerbaycan-bayragi-asilmasi-saglanamadi2.jpg

Başkan Semih Şahin ise belediyeye ait binalara Azerbaycan bayrağı asılmasıyla ilgili Vali Bilal Şentürk ile yaptığı görüşmeyi anlatarak, “Vali bey ile konuştum, binalara çok şey değil, kamu binaları üzerine kendiside yaptırtmıyor biliyorsunuz…” ifadelerini kullandı. Daha sonra MHP grubundan başka bir teklif isteyen Semih Şahin, “Siz mesela şuraya asın deyin asalım, vali bey olaya çok şey bakmadı ama istediğiniz bir yer varsa oraya astıralım” şeklinde konuştu. Bunun üzerine MHP grubunca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi önündeki üst geçide asılması teklif edildi. Başkan Şahin de ‘Tamam’ diyerek asılacağını belirtti.

azerbaycan-bayragi-asilmasi-saglanamadi3.jpg

İZMİR’E YARDIM TEKLİFİ

Diğer yandan, CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız, İzmirli depremzedelere yardım yapılmasını önerdi. Başkan Şahin ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüştüğünü aktararak, “Şu anda bir eksik olmadığını söylediler. Eksik ya da acil bir şey olursa bildireceklerini ifade ettiler. Bende ne zaman ihtiyaç olursa yardıma hazır olduğumuzu bildirdim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4451 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum