BABAYİĞİTLERİ OSMANELİ'NE DAVET ETTİ

BABAYİĞİTLERİ OSMANELİ'NE DAVET ETTİ

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, yerli otomobil üretimine talip olan ve ‘Babayiğitler’ olarak nitelendirilen 5 büyük holdingi Osmaneli’ne davet etti. Osmaneli’nin yerli otomobil üretim fabrikası kurulacak en uygun yerlerden biri olduğunu belirten Başkan Şahin, “Bizde Osmaneli olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi. 

Osmaneli’nin gerek coğrafi konumunun gerekse sanayi parsellerinin yerli otomobil üretim fabrikası kurulmasına müsait olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, “Babayiğitleri Osmaneli’ne davet ediyoruz. Gelip görsünler ve inanıyorum ki Osmaneli’nin yerli üretim fabrikası kurulmasına en müsait yerlerden biri olduğuna kanaat getireceklerdir. Her türlü desteği ve imkanı sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı. 

babayigitleri-osmaneline-davet-etti2.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerli otomobil üretimine talip olan ‘Babayiğitleri’ açıklamasının ardından Anadolu Gurubu, BMC, Kıraca Holding, Turkcell ve Zorlu Holding’ten oluşan bu beş şirket yerli otomobil için imzaları attı. Yerli otomobil için atılan ilk adımdan sonra hemen çalışmalara başlandı. Bu bağlamda, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de yerli otomobil üretimine talip olan Babayiğitlere çağrıda bulunarak, “Yerli otomobil üretim fabrikası kurulması konusunda bizde Osmaneli olarak Babayiğitlere talibiz” dedi.

Osmaneli’nin avantajlarını anlatan ve Osmaneli’nin yerli otomobil üretim fabrikasına en müsait yerlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Şahin şunları kaydetti:

“Türkiye, 15 yıldan bu yana her konuda çok aşamalar kaydetti. Savunma sanayindeki gelişmeler, diğer alanlardaki teknolojik gelişmelerin yanı sıra, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Yerli Otomobil Üretme” konusuna da hazır hale geldi. Yerli otomobil üretecek Babayiğitler ortaya çıkmış bulunuyor. Bu konuda Osmaneli olarak biz de taşın altına elimizi koymaya hazırız. Osmaneli ilçesi coğrafi olarak bu işe en uygun ilçedir. İstanbul, özellikle otomobil üretilen fabrikaların bulunduğu Kocaeli, Sakarya ve Bursa illerine birer saatlik mesafede. Yine Osmaneli ilçesi ulaşım konusunda büyük avantajlara sahip bir konumda. 

Tarihten bu yana Anadolu topraklarında yaşayan bütün medeniyetlerin hem geçiş güzergâhı, hem de lojistik merkezi olmuş bir ilçe. Bugün karayolu sorunumuz yok. Demiryolu sorunumuz da yok. İstanbul Ankara demiryolu ilçemizden geçmekte. Yine Bursa’dan gelecek olan Bandırma ve Gemlik Limanlarına bağlantısı olacak olan Demir yolunun kesişme noktası Osmaneli ilçemizde. Fabrikanın kurulacağı alan konusunda da hiçbir sıkıntı yaşanmayacağının garantisini de verebilecek konumdayız. Tarım alanı olmayan fakat otomobil fabrikası kurulacak alan konusunda Osmaneli ilçesi olarak her türlü imkâna sahibiz. Yeter ki Yerli Otomobil üretecek olan Babayiğitler Osmaneli’ye gelsinler. Şu anda otomobil üretilen iller olan Sakarya, Kocaeli ve Bursa illerinin Osmaneli’ye yakınlığı sayesinde hem istihdam hem de yan sanayi konusunda da sıkıntı yaşanmayacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hayallerinden biri olan Yerli Otomobil Üretiminin hayata geçmesi noktasında Osmaneli ilçesi olarak bizler de her türlü desteğe varız. Yerli Otomobil Üretecek olan Babayiğitleri Osmaneli’ye bekliyoruz. Osmaneli’ye gelsinler görsünler, inanıyorum ki bu konuda en uygun yerin Osmaneli ilçesi olacağına onlar da kanaat getireceklerdir. Otomobil üretimi konusunda ortaya çıkan Babayiğitlere, her türlü imkanı sunmaya hazırız” dedi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum