BAĞIMLILIK VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KONFERANSI

BAĞIMLILIK VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KONFERANSI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından yürütülen 'Spor Benim de Hakkım' adlı proje kapsamında düzenlenen 'Bağımlılık ve Uyuşturucu ile Mücadele' konulu konferans gerçekleşti. 

Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu'ndan düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Burak Öztop, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay katıldı. 

1-466.jpg

Konferans öncesinde konuşan Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, insanoğlunun içinde bulunduğu toplulukla bağını kopardığı zaman başka bir nesneye bağlanma ihtiyacı duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: 'Tek başına yaşamaya uyumlu olmayan, birlikte yaşamaya daha uygun olan insan, bilindiği üzere sevgi, saygı gibi soyut kavramlarla aynı zamanda sosyallik ve aidiyet gibi somut konularda arayış içerisinde. Bunda kendini uygun bir şekilde konumlandıramamış, sevgide istediğini aradığını bulamamış, saygıyı arzu ettiği ölçüde kazanamamış birey, kısaca olması gerekene, vasata, ölçüye ulaşmamış, öğrenmemiş insan içindeki o boşluğu başka şeylerle yönlendirmeye çalışıyor. Kimi zaman bu uyuşturucu madde oluyor, kimi zaman alkol, kimi zaman kumar, kimi zaman da internet gibi sanal bağımlılıklar büyük bir problem olarak ortaya çıkabiliyor. Kısaca insanoğlu içinde bulunduğu toplulukla bağını kopardığı zaman başka bir nesneye bağlanma ihtiyacı duyuyor. Gelecek nesillerimizi yavrularımızı insana yakışmayan her türlü bağımlılıktan korumak aslında bir nevi 'İyliliği emretme, kötülükten uzaklaştırma' erdemliliğinin de bir gereği.' dedi. 

2-469.jpg

Yıldırım'ın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Burak Öztop, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay 'Bağımlılık ve Uyuşturucu ile Mücadele' konusunda konferans verdi. Konferansa dinleyici olarak okul müdürleri, okul yöneticileri, imamlar ve vaizler katıldı. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1844 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.