BAKAN AVCI, ATA TOPRAĞINDA GENÇLERLE BULUŞTU

BAKAN AVCI, ATA TOPRAĞINDA GENÇLERLE BULUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 'Esenler'den 2023 Genç Diriliş Yolunda Ecdadın İzinde' gezisi kapsamında Söğüt'e gelen 2023 genç ile bir araya geldi.

Ertuğrulgazi Türbesi önünde Mehter Takımı tarafından karşılanan Bakan Avcı daha sonra türbe ziyareti gerçekleştirdi. Bakan Avcı'ya Vali Süleyman Elban, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ile diğer ilgililer eşlik etti.

Türbe ziyaretinden sonra tören alanında kendisini bekleyen gençlere seslenen Bakan Avcı, Ata toprağında gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Söğüt'ün sadece kılıçla vatan edinilmediğini aynı zamanda ilim ve irfanın bu topraklarda hakim olduğunu anlatan Bakan Avcı, gençlere tarihine ve ecdadına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

nabi-avci2.jpg

Avcı,"Gençlere düşen bu vatanın manevi mimarlarını da yakından bilmek, tanımak ve sevmektir. Tanırsanız seversiniz. Onun için şimdi size bir kaç kitap ismi tavsiye edeceğim. Bu seyahatların daha da bereketlenmesi için ve sizlerde daha derin karşılıklar bulması için bir kaç kitap, eski bir Milli Eğitim Bakanı olarak, Kültür Bakanı olarak buna hakkım var. Şimdi ben bunları söyleyeceğim, görüyorum ki Esenler Belediye Başkanımızın yardımcısı da notlarını alıyor. Tahmin ediyorum bu kitapları size hediye edecek. Dolayısıyla bu seyahatın diş kirası olarak da inşallah Esenler Belediyesi sizlere Ahmet Hamdi Tanpınar'ın '5 şehirini', Mustafa Recai Sepetçioğlu'nun romanlarını ve Kemal Tahir'in 'Devlet Ana'sını, Remzi Oğuz Arık'ın 'Çoğraya'dan Vatana' kitabını Esenler Belediyesi inşallah sizlere bu seyahatin hediyesi olarak verecek" ifadelerini kullandı.

4nabi-avci3.jpg

Bakan Avcı'nın konuşmasının ardından kendisine hediye takdim edildi. 

nabi-avci4-001.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2630 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.